Επαγγελματικά σεμινάρια χορού στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Επαγγελματικά σεμινάρια χορού στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Τα επαγγελματικά σεμινάρια χορού, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν την Παρασκευή 12 Ιουλίου, ενώ θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 21 Ιουλίου. Περιλαμβάνουν τρία σεμινάρια, δύο masterclasses και ένα battle, συνολικής διάρκειας 52 ωρών.

Όπως σημειώνεται σχετικά: «Σε αυτήν την υβριδική μορφή χορευτικής εκπαίδευσης, έμφαση δίνεται στη βαρύτητα, τη ροή, την αναπροσαρμογή, τις σπειροειδείς κινήσεις και τις δονήσεις, προκειμένου να υπερβούμε την αυτοκριτική και άλλους αυτοπεριορισμούς. Λειτουργώντας μεταξύ δύναμης και ευαλωτότητας, εστιάζουμε στην απομόνωση και στις πολυρυθμικές ασκήσεις, προάγοντας έτσι τη σταθερότητα, τη συγκέντρωση και την αντιμετώπιση των παραδόξων της κίνησης.

Οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με διάφορες ποιότητες κίνησης, αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια με θάρρος και εμπιστοσύνη στη δυναμική της δεδομένης στιγμής. Άφθονος χρόνος θα αφιερωθεί στην απελευθέρωση της έμφυτης νοημοσύνης του σώματος και στο ξεκλείδωμα τυχόν εσωτερικών φραγμών. Η συγκέντρωση και η αναζήτηση της ακρίβειας είναι σημαντικά για την εξέλιξη των μαθητών».

Info: 14-19 Ιουλίου 2024, Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, συνολική διάρκεια 15 ώρες, κλείστε θέση στο workshops@kalamatadancefestival.gr