Επίσκεψη μαθητών από τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου

Επίσκεψη μαθητών από τα ελληνικά σχολεία  της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου

Επίσκεψη στην οικία του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα στην Πύλο πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου.

Εκεί, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, συνομίλησε μαζί τους για το ταξίδι τους και τις ομορφιές της Μεσσηνίας, ενώ δώρισε στους υπευθύνους κάθε σχολείου αναμνηστικά δώρα ώστε να θυμούνται την επίσκεψή τους στο Δήμο.

Ως γνωστόν, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου φιλοξένησε τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, μαθητές από το Ζωγράφειο Λύκειο, τη Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Ελληνικό Γυμνάσιο & Λύκειο Ίμβρου, με συνολικά 27 μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν τη Μεσσηνία, καθώς και να αλληλοεπιδράσουν με μαθητές και μαθήτριες της περιοχής. 

Στο Δήμο, τα παιδιά και οι συνοδοί τους επισκέφθηκαν το Λύκειο, το Κάστρο και το Τσικλητήρειο, όπου παρακολούθησαν το ψηφιακό έκθεμα της αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.