Επιστρέφει απόψε το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Επιστρέφει απόψε το 12ο Φεστιβάλ  Κιθάρας Καλαμάτας

Την τρίτη μουσική παράστασή του πρόκειται να παρουσιάσει στις 8.30 απόψε το σπονδυλωτό Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, το οποίο πραγματοποιείται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας της Κ.Ε. «Φάρις» και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «Τέρψις».

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σχετικά με τη σημερινή εκδήλωση, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, υπογράμμισε ότι απόψε πρόκειται να συμπράξουν στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας δύο κορυφαίοι μουσικοί. Τόσο η σολίστ Mie Ogura στο φλάουτο (Ιαπωνία) όσο και ο συνθέτης Atanas Ourkouzounov στην κιθάρα (Βουλγαρία), θα παρουσιάσουν στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μουσική δωματίου στο υψηλότερο επίπεδο. «Ένα πρόγραμμα που θα περιέχει έργα του Atanas Ourkouzounov, αλλά και διάφορα διάσημα άλλα έργα με πολύ ευχάριστη και πρωτότυπη μουσική», ανέφερε ο κ. Γυφτάκης, για να προσθέσει ότι είναι ιδιαίτερη η τιμή που ένας σπουδαίος συνθέτης της σημερινής εποχής θα βρεθεί στην πόλη.

Ακολούθως, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του 12ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, Αντώνης Κουφουδάκης, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη διοργάνωση μιας ακόμη μουσικής εκδήλωσης, καθώς οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες είναι ένα καταξιωμένο ντουέτο. Όπως ανέφερε ο κ. Κουφουδάκης, θα παρουσιάσουν γνωστά κομμάτια, ποικίλες διασκευές, μεταξύ των οποίων και των “Beatles”, σε μια περιδιάβαση από την κλασική μουσική, στη σύγχρονη ως την τζαζ.

Μιλώντας για τον Atanas Ourkouzounov, ο κ. Κουφουδάκης σημείωσε ότι πρόκειται για το σπουδαιότερο συνθέτη για κιθάρα του αιώνα μας, ο οποίος αγαπά να γράφει με στοιχεία λαϊκής μουσικής από τα Βαλκάνια.

Επιπρόσθετα, εξήγησε ότι, πέραν της αποψινής συναυλίας, το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σεμινάρια (στο φλάουτο και την κιθάρα) από τους δύο καλλιτέχνες. Ειδικότερα, το σεμινάριο φλάουτου με τη Mie Ogura θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο το πρωί στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ενώ το σεμινάριο κιθάρας με τον Atanas Ourkouzounov θα διεξαχθεί σήμερα το πρωί και αύριο Κυριακή, πρωί και απόγευμα, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Αναφερόμενη στην αποψινή βραδιά, η πρόεδρος του συλλόγου «Τέρψις», Ιωάννα Κορμπή, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για την άφιξη των καλλιτεχνών στην πόλη και το πρόγραμμα που πρόκειται να παρουσιάσουν οι δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες. Απηύθυνε, δε, ανοιχτό κάλεσμα στους λάτρεις της μουσικής να παρευρεθούν στη συναυλία.

-Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

-Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια στο 697 762 9389.
Χρ.Μ.