Καλαμάτα: Άρπαξαν από 85χρονο 12.000 ευρώ προσποιούμενοι το γιατρό

Καλαμάτα: Άρπαξαν από 85χρονο 12.000 ευρώ  προσποιούμενοι το γιατρό

Το ποσό των 12.000 ευρώ, με το γνωστό κόλπο της άμεσης παροχής ιατρικής βοήθειας σε συγγενικό πρόσωπο λόγω τραυματισμού, κατάφεραν να αποσπάσουν απατεώνες από 85χρονο στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου.

Το «ξήλωμα» της εγκληματικής ομάδας άρχισε προχθές από τα Ιωάννινα, όπου με μια αστραπιαία επιχείρηση η Ασφάλεια Ιωαννίνων συνέλαβε τον Έλληνα «εισπράκτορα» της οργάνωσης, η οποία είχε εξαπατήσει τουλάχιστον τέσσερις ηλικιωμένους σε Ιωάννινα και Καλαμάτα και είχε αποσπάσει πάνω από 150.000 ευρώ, με πρόφαση δήθεν τραυματισμούς συγγενών τους σε τροχαίο ατύχημα.

Παρίσταναν τους γιατρούς
Οι δράστες τηλεφωνούσαν στα ανυποψίαστα θύματα παριστάνοντας τους γιατρούς και απαιτούσαν χρήματα για την υποτιθέμενη χειρουργική επέμβαση των συγγενών τους. Τελευταίο θύμα τους ήταν ένας ηλικιωμένος κάτοικος των Ιωαννίνων, ο οποίος είχε παραδώσει 5.000 ευρώ στον «εισπράκτορα» το βράδυ της Δευτέρας.

Από την έρευνα εξακριβώθηκε η ταυτότητα του δράστη και οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο ιδιόκτητο αυτοκίνητό του, με το οποίο είχε φτάσει λίγη ώρα νωρίτερα στα Ιωάννινα από την Αθήνα και κατασχέθηκε, όπως και τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του, και αποδόθηκαν στο θύμα.

Και στην Καλαμάτα
Από την προανάκριση προέκυψε ότι από τα τέλη Μαρτίου τα μέλη της σπείρας είχαν εξαπατήσει ακόμη δύο ηλικιωμένους στα Ιωάννινα και έναν στην Καλαμάτα, από τους οποίους απέσπασαν 153.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον δύο ακόμη, από τους οποίους είχαν απαιτήσει άλλα 150.000 ευρώ.

Από τον 85χρονο στην Καλαμάτα κατάφεραν να αποσπάσουν 12.000 ευρώ.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσες και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Της Βίκυς Βετουλάκη