Κάλεσμα φορέων στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας

Κάλεσμα φορέων στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας στις 17 Απριλίου, στις 11.00 το πρωί, απευθύνουν το Παράρτημα Τριφυλίας του Σωματείου ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, το Παράρτημα Τριφυλίας του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας και η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος Ο.Γ.Ε.).

«Εδώ και τώρα να δοθούν πίσω τα κλεμμένα» τονίζουν οι συνταξιούχοι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η καρδιά των συνταξιούχων χτύπησε αγωνιστικά σε όλη τη χώρα, με την παναττική συγκέντρωση στις 3 Απρίλη, στην Αθήνα, και την πορεία στο υπουργείο, όπου συμμετείχαν όλες οι Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες Ελλάδος. Οι συνταξιούχοι βροντοφώναξαν: Είναι εδώ οι ατέλειωτες περικοπές των συντάξιμων αποδοχών, οι περικοπές των δώρων μας, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας, η αύξηση κρατήσεων για την Υγεία κατά 6%, και από την κύρια και από την επικουρική 6% και 6%, ακόμη και από τους πεθαμένους (μέσω των συντάξεων χηρείας). Είναι εδώ το άρπαγμα δεκάδων δισεκατομμυρίων από τα ασφαλιστικά ταμεία, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Είναι εδώ οι περικοπές στις συντάξεις μας, μέσω της ακρίβειας και της προσωπικής διαφοράς, του νόμου Κατρούγκαλου. Παρά τις διακηρύξεις για κατάργηση, από την κυβέρνηση της Ν.Δ., ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Και όλα μαζί, τα σαρώνει η άνοδος του πληθωρισμού και της ακρίβειας, που έχουν καταντήσει τις συντάξεις πενιχρά επιδόματα».

Από την πλευρά τους οι Οικοδόμοι αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Όλοι στην απεργία στις 17 Απριλίου 2024. Συνεχίζουμε – δυναμώνουμε – κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για αυξήσεις στους μισθούς και στο εισόδημά μας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης, αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων, την κήρυξη ως γενικής υποχρεωτικής της συλλογικής σύμβασης εργασίας που έχει υπογράψει η Ομοσπονδία μας με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα εκατοντάδες πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία της χώρας, συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή την κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε κλάδο. Με γενικές συνελεύσεις, απεργίες, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, προετοιμάζουμε την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη».

Η δε Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας σημειώνει ανάμεσα στα άλλα: «Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, καλεί όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στις 17 Απρίλη, στις 11.00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία της Τριφυλίας».

Η.Γ.