Κινδυνεύουν πεζοί και οδηγοί στο δρόμο από την Αγία Σιών μέχρι το πάρκο του Αλμυρού

Κινδυνεύουν πεζοί και οδηγοί στο δρόμο από την Αγία Σιών μέχρι το πάρκο του Αλμυρού

Πριν από λίγες ημέρες παρουσιάσαμε την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο μοναδικός παραλιακός δρόμος που συνδέει την Καλαμάτα με όλη την ανατολική περιοχή, από τη διασταύρωση για Μάνη μέχρι τις Κιτριές.

Αυτό ήταν και η αφορμή για να δεχτούμε αρκετά τηλεφωνήματα από κατοίκους, αλλά και επαγγελματίες του τμήματος του δρόμου από την Αγία Σιών και μέχρι το πάρκο του Αλμυρού, τονίζοντάς μας ότι το συγκεκριμένο κομμάτι δέχεται όλα τα οχήματα που κινούνται από και προς τη Μάνη και προς Κιτριές, είναι πολύ χειρότερο και πιο επικίνδυνο. Και μάλιστα, όταν σε αυτό το τμήμα του δρόμου κινούνται αρκετοί πεζοί και, κυρίως, ξένοι τη θερινή περίοδο που διαμένουν σε καταλύματα της περιοχής.

Σε κακή κατάσταση
Το οδόστρωμα είναι σε κακή κατάσταση σε πολλά σημεία, με τρύπες και μπαλώματα που κάνουν τα οχήματα συνεχώς να χοροπηδούν, ενώ σε μηχανάκια, ποδήλατα και πατίνια κινδυνεύουν να χάσουν οι αναβάτες εύκολα την ισορροπία τους από τη ανομοιομορφία.

Οι πεζοί, βέβαια, είναι σε χειρότερη μοίρα, καθώς η λέξη «πεζοδρόμιο» είναι άγνωστη για την περιοχή. Παρόλα αυτά, αρκετός κόσμος περπατά σε αυτό το δρόμο, κι άλλοι τόσοι γυμνάζονται κάνοντας τζόκινγκ, ενώ η περιοχή διαθέτει πολλά τουριστικά καταλύματα, με ξένους να επιλέγουν να περπατούν και να κινδυνεύουν.

Μάλιστα, σε κάποια σημεία υπάρχουν και παγίδες, με πολύ μεγάλα «κενά- τρύπες» μεταξύ οδοστρώματος και ιδιοκτησιών (μιας και δεν υπάρχουν πεζοδρόμια), κι αν αυτός που περπατάει δεν έχει τα μάτια του «τετρακόσια», το πιθανότερο είναι να καταλήξει στο νοσοκομείο με σπάσιμο.

Το καλοκαίρι η κίνηση είναι πολύ αυξημένη σε αυτό το σημείο, με τα οχήματα να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και οι πεζοί πραγματικά να μην ξέρουν πώς να προστατευτούν.

Το δε περιβόητο έργο βελτίωσης του συγκεκριμένου δρόμου, δυστυχώς, βρίσκεται ακόμα στις… μελέτες!

Της Βίκυς Βετουλάκη