Λαϊκή Συσπείρωση Μεσσήνης: «Η ΔΕΥΑΜ απειλεί με διακοπή νερού σε κτήματα και κήπους των φτωχών αγροτών»

Λαϊκή Συσπείρωση Μεσσήνης: «Η ΔΕΥΑΜ απειλεί με διακοπή νερού  σε κτήματα και κήπους των φτωχών αγροτών»

Κατά της Δημοτικής Αρχής Μεσσήνης και της ΔΕΥΑΜ στρέφεται η Λαϊκή Συσπείρωση Μεσσήνης όσον αφορά στην ανακοίνωση για διακοπές υδροδότησης σε κτήματα και οικόπεδα για τα οποία υπάρχουν οφειλές πάνω από 500 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σχετικά: «Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑΜ που απειλεί με διακοπές υδροδότησης σε κτήματα και οικόπεδα που έχουν οφειλές πάνω από 500 ευρώ. Η Δημοτική Αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑ δείχνουν για άλλη μια φορά τον πραγματικό τους χαρακτήρα. Στον αγροτικό Δήμο της Μεσσήνης στέκονται απέναντι στους φτωχούς αγρότες.

Τη στιγμή που οι αγρότες της περιοχής συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν  σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης, σε μια περίοδο που οι αγροτικές λαϊκές οικογένειες χτυπιούνται βάρβαρα από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε., η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης ρίχνει άλλο ένα χτύπημα στην αγροτική οικογένεια.

Ο Δήμος, λειτουργώντας σαν φοροεισπρακτικός μηχανισμός, βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη των δημοτών μέσω και από τους λογαριασμούς ύδρευσης. Πρόσφατη είναι άλλωστε και η αύξηση των τελών στο νερό σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και τώρα, για κερασάκι στην τούρτα, απειλεί με διακοπή στην υδροδότηση λόγω μη εξόφλησης των λογαριασμών.

Μαζί με την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., έρχεται και η πολιτική της Δημοτικής Αρχής που πρόσκειται στη Ν.Δ..

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή τακτική της Δημοτικής Αρχής και δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε να μείνει χωρίς νερό κανένα κτήμα, κανένας στάβλος, καμία αγροτική παραγωγή. Καλούμε τον κόσμο σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση ώστε να εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια διακοπής νερού.

Να μαζέψουν τα λεφτά από εκεί που τα χαρίζουν (μεγάλους οφειλέτες, εργοστάσια κ.ά.) και όχι από τη φτωχή αγροτιά».