Μ. Μάκαρης: Αναγκαία η λειτουργική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης

Μ. Μάκαρης: Αναγκαία η λειτουργική αναβάθμιση  του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης

Ερώτηση στην Περιφερειακή Αρχή για τη λειτουργική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό Κέντρων Υγείας, μεταξύ των οποίων και εκείνο του Μεσσήνης, κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος», Μανώλης Μάκαρης.

Όπως σημειώνει ο κ. Μάκαρης: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει να παίζει σημαντικό ρόλο στις υποδομές υγείας της περιοχής ευθύνης της. Ειδικά μεγάλο βάρος θα πρέπει να δοθεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ιδιαίτερα στα Κέντρα Υγείας, αρκετά από τα οποία δε βρίσκονται σε καλή κτηριολογική κατάσταση και χρειάζονται επειγόντως  ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση.

Με βάση το γεγονός ότι έχει υπογραφεί συμφωνία του υπουργείου Υγείας με το ΤΑΙΠΕΔ για την κτηριακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ερωτάται η Περιφέρεια τι πρόκειται να γίνει με τα Κέντρα Υγείας Νεμέας, Λουτρακίου και Μεσσήνης, που δεν έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 […] Για Το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, το οποίο παρουσιάζει πληθώρα κτηριολογικών προβλημάτων  (ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, απουσία κλιματισμού)  χρήζει μιας συνολικής ανακαίνισης,  προτίθεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργική του αναβάθμιση;