Μεσσηνιακός: Με επιτυχία η αναπτυξιακή ημερίδα στίβου-προεόρτια για τα «Παπαφλέσσεια»

Μεσσηνιακός: Με επιτυχία η αναπτυξιακή ημερίδα στίβου-προεόρτια για τα «Παπαφλέσσεια»

Απόλυτα επιτυχής χαρακτηρίστηκε από όλους η Ημερίδα Στίβου που διοργάνωσε ο Μεσσηνιακός το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, και η οποία είχε ως αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Οι υπεύθυνοι του καλαματιανού συλλόγου σημειώνου: «Μια πρωτοφανής κοσμοσυρροή αθλητριών, αθλητών, γονέων, παππουδογιαγιάδων και συγγενών αυτών. Γεμάτος ο αθλητικός χώρος και οι κερκίδες με 400 Παιδιά έτοιμα να αγωνιστούν και άλλους τόσους συνοδούς-φιλάθλους. Επισκέπτες από την Λακωνία, την δυτική Μεσσηνία και την Μεγαλόπολη έδωσαν το “παρών” υποστηρίζοντας τα βλαστάρια τους με πάθος. Ήταν εκεί ο «ΣΑ Μεσσήνης» ο «Γ.Σ.Μ. Λύκαια Μεγαλόπολης», ο ΓΣ Γυθείου «Πανγυθεατικός», ο Γ.Α.Σ. Σκάλας Λακωνίας, ο Φιλαθλητικός Όμιλος Μεσσηνίας από την Κυπαρισσία, η Ομάδα των Special Olympics και ο Μεσσηνιακός Γ.Σ.1888.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες στις οποίες δεν περιλαμβάνονται και πολλά παιδιά από την Καλαμάτα που προσήλθαν με μικρή αργοπορία και δεν παρέλασαν. Αθλήτριες και Αθλητές από Δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας (ήρθε και το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου με τα ταλαντούχα παιδιά και εξαιρετικούς συνοδούς) έδωσαν το “παρών” και παρουσίασαν τον πλούτο των αθλητικών ταλέντων που «κρύβουν» στις τάξεις τους. Οι προπονητές του Μεσσηνιακού, αθλητές και αθλήτριες της αγωνιστικής ομάδας του, προπονητές των άλλων συλλόγων και φιλότιμοι αθλητικοί παράγοντες καλαματιανοί και μη, στήριξαν το αθλητικό μέρος της διοργάνωσης. Η δημοσιογράφος Γεωργία Αναγνωστοπούλου ανέλαβε, και έφερε σε πέρας με εξαίρετο αποτέλεσμα, την παρουσίαση της εκδηλώσεως.

Τα κορίτσια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαιϊκων με την ενδυμασία της Μανιάτισσας ανέλαβαν τις απονομές. Ευχαριστούμε την κυρία Ρούλα Πουλάκου που είχε την επιμέλεια. Τη μουσική συντόνιζε ο Γιώργος Κακαλέτρης, από τον μουσικό οίκο του Χρήστου Συκά «Ήχος», και ακούσαμε αληθινά τραγούδια, από ξένο ροκ μέχρι ελληνικά ροκ, λαϊκά και παραδοσιακά.

Επιδόσεις εντυπωσιακές έγιναν από τα παιδιά, τα οποία αγωνίστηκαν με ορμή και νεανικό ενθουσιασμό, καταγράφοντας μοναδικές στιγμές, οι περισσότερες των οποίων καταγράφηκαν.

Ήταν εκεί αρκετοί γνωστοί παράγοντες (και παλαιοί αθλητές και αθλήτριες), του αθλητισμού, της

κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής της Μεσσηνίας, άλλοι συνοδεύοντας τα Παιδιά τους και άλλοι ως θεατές της Ημερίδας Ανάπτυξης του Κλασσικού Αθλητισμού. Ήταν εκεί ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Ηλιάδης (υπό τον καθοδήγηση του οποίου, ως γυμναστή στα χρόνια της εκπαιδευτικής του πορείας, χιλιάδες Μεσσήνιοι αγάπησαν τον αθλητισμό) με την κάμερα

του τηλεοπτικού σταθμού «Μεσόγειος» και κατέγραψε τις σπουδαίες στιγμές. Υπήρξαν κάποιες μικρές οργανωτικές αρρυθμίες λόγω του απρόβλεπτου μεγάλου όγκου συμμετοχών. Την επόμενη φορά θα είναι ακόμα καλύτερα Η Ημερίδα καταγράφηκε και φωτογραφικά από τον Ηλία Ευτυχιάκο και σε λίγες μέρες πολλές φωτογραφίες να αναρτηθούν στις σελίδες του Μεσσηνιακού στο F/B

https://www.facebook.com/messiniakos1888/ και https://www.facebook.com/messiniakos

Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν την Ημερίδα και ιδιαίτερα τους Χορηγούς μας» καταλήγουν οι διοργανωτές του Μεσσηνιακού.