Νέα Αριστερά: Συμφωνεί ο πρωθυπουργός με τον Μηταράκη; Εάν όχι, οφείλει να τον διαγράψει

Νέα Αριστερά: Συμφωνεί ο πρωθυπουργός με τον Μηταράκη; Εάν όχι, οφείλει να τον διαγράψει

Εάν ο πρωθυπουργός δεν συμφωνεί με τον βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη ότι η απάντηση στις γυναικοκτονίες είναι η αναθεώρηση του πλαισίου «για το πώς η αστυνομία αντιμετωπίζει περιστατικά βίας», οφείλει να τον διαγράψει, τονίζει η Νέα Αριστερά.

Ειδικότερα αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι ο κ. Μηταράκης «ισχυρίστηκε πως η γυναικοκτονία της 29χρονης στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων θα είχε αποφευχθεί, εάν ο αστυνομικός που βρισκόταν δίπλα στο έγκλημα είχε πυροβολήσει τον δράστη». Προσθέτει ότι «ο βουλευτής της ΝΔ έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, “σήμερα θα μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, θα είχε προφυλακιστεί ο Αστυνομικός και θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή”».

Η Νέα Αριστερά σχολιάζει ότι «είναι προφανής η προσπάθεια των κορυφαίων της ΝΔ να μην απαντούν στα κρίσιμα ερωτήματα για την εγκληματική ολιγωρία της αστυνομίας στην αποφυγή μιας ακόμα γυναικοκτονίας, ενός ακόμα εγκλήματος που συνέβη μάλιστα στην πόρτα ενός αστυνομικού τμήματος». Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «πρόσωπα όπως ο κ. Μηταράκης, προσπαθούν με χυδαίο και προκλητικό τρόπο να αποφύγουν τις ευθύνες που αναλογούν και στους ίδιους, καθώς ηγούνταν πολιτικά της ΕΛ.ΑΣ.».

Η Νέα Αριστερά αναφέρει ότι «για το έγκλημα και την έξαρση του επί των ημερών Μητσοτάκη δεν ευθύνεται καμία αντιπολίτευση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών και που παλεύει για την ασφάλεια των πολιτών» και πως, αντιπάθεια, «αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει παρατήσει την κοινωνία έρμαιο όσων οπλοφορούν και απειλούν τη σωματική ακεραιότητα γυναικών, μεταναστών, Ρομά και όλων των αδύναμων συμπολιτών μας»

Καταληκτικά, η Νέα Αριστερά ρωτά τον πρωθυπουργό αν συμφωνεί με τον βουλευτή του «ότι η απάντηση στις γυναικοκτονίες είναι η αναθεώρηση του πλαισίου ‘για το πως η αστυνομία αντιμετωπίζει περιστατικά βίας’». «Εάν ναι, δεν βλέπουμε λόγο η Ν.Δ. να αντιπαρατίθεται με την Ελληνική Λύση και την υπόλοιπη ακροδεξιά. Εάν όχι, οφείλει να τον διαγράψει», αναφέρει.