Νέα τρίμηνη παράταση διασύνδεσης με POS ζητούν τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου

Νέα τρίμηνη παράταση διασύνδεσης  με POS ζητούν τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου

Με επιστολή τους στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας

Νέο αίτημα για τρίμηνη παράταση διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS έστειλε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Η σχετική επιστολή κοινοποιήθηκε στους βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τα Επιμελητήρια Ελλάδας.

Παράταση

Στην επιστολή προς τον υπουργό αναφέρεται ότι εξέπνευσε και η παράταση που είχε δοθεί μέχρι 31 Μαρτίου 2024 για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, χωρίς να έχει δοθεί ουσιαστική λύση στην πληθώρα των προβλημάτων που εξακολουθούν να υφίστανται για τους επαγγελματίες. «Ζητάμε από την Πολιτεία να κατανοήσει τα τεχνικά προβλήματα στην εγκατάσταση των POS, τα οποία δεν οφείλονται στις επιχειρήσεις και να δοθεί δεύτερη παράταση 3 μηνών, ήτοι μέχρι 30 Ιουνίου 2024.

Το αίτημά μας αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι υπάρχει κώλυμα με την ολοκλήρωση των αναβαθμίσεων των POS, καθώς οι τεχνικοί δε δέχονται τα vouchers των επιχειρήσεων, ώστε να εξοφληθούν και να ολοκληρωθούν οι αναβαθμίσεις. Παράλληλα, πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στους υπόχρεους προς διασύνδεση επιχειρηματίες», τονίζεται από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ρυθμίσεις

Γι’ αυτό, όπως τονίζεται, προκειμένου να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία θα πρέπει να υπάρξει:

-Μια εύλογη περίοδος απαλλαγής των επιχειρήσεων από τα πρόστιμα myDATA & E-send

-Μείωση του κόστους των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών από τις εμπορικές τράπεζες

-Ρύθμιση με περισσότερες δόσεις

-Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός

Τέλος, επισημαίνεται στην επιστολή ότι πρέπει να εξεταστεί: το θέμα που προκύπτει με τις επιχειρήσεις που χρωστούν και αποκλείονται από τη διαδικασία των POS, να υπάρχει άρση της κατάσχεσης όταν υπάρχει ρύθμιση, η επαναφορά του αφορολόγητου σε επιχειρήσεις που έχουν απλογραφικά βιβλία και η εξαίρεση του τεκμηρίου για τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα φοροδιαφυγής.