ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: Ενημέρωση και κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 21ης Μαΐου

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: Ενημέρωση και κάλεσμα για  συμμετοχή στην απεργία της 21ης Μαΐου

Ενημερωτική εκδήλωση για εργαζομένους και συνταξιούχους του δημόσιου τομέα, για ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής ασφάλισης, του συνταξιοδοτικού και των αμοιβών, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο εκ μέρους του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας. Με αφορμή, μάλιστα, τη συγκεκριμένη εκδήλωση, στην Καλαμάτα βρέθηκαν ο Δημήτρης Μπράτης και ο Γιώργος Πετρόπουλος, εκπροσωπώντας την Εκτελεστική Επιτροπή ΑΔΕΔΥ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σχετικά χθες το μεσημέρι, οι ίδιοι ενημέρωσαν ότι νωρίτερα το πρωί βρέθηκαν στο ΕΦΚΑ Καλαμάτας, προκειμένου να ενημερώσουν το προσωπικό για την επερχόμενη απεργία, αλλά και να διαπιστώσουν τις συνθήκες λειτουργίας του φορέα.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Μπράτης σημείωσε ότι στην επίσκεψή τους στα γραφεία του ΕΦΚΑ διαπίστωσαν τραγικές συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων και εξυπηρέτησης των πολιτών λόγω έλλειψης προσωπικού.

Κάνοντας λόγο για την απεργία της 21ης Μαΐου, υπογράμμισε: «Δεν έχουμε μαξιμαλιστικά αιτήματα, αφού ζητάμε οριζόντια αύξηση 10% για όλους, ώστε να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός και τα είδη πρώτης ανάγκης, που έχουν ανέβει πολύ περισσότερο».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πετρόπουλος υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι λόγω της ακρίβειας, σημειώνοντας ότι για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, πολλοί αναγκάζονται να καταφύγουν σε παράλληλη απασχόληση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η εικόνα αντικατοπτρίζει την ανάγκη αύξησης των μισθών. Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο, ο κ. Πετρόπουλος μίλησε για προτεραιοποίηση των αυξήσεων στους μισθούς και την επαναφορά των δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ από κοινού οι παρευρισκόμενοι απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 21ης Μαΐου. 

Χρ.Μ.