«Όλοι χωράμε» φώναξαν οι μαθητές της Μεσσηνίας

«Όλοι χωράμε» φώναξαν  οι μαθητές της Μεσσηνίας

Μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου βρέθηκαν χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όπου στο πλαίσιο του νεανικού-μαθητικού φεστιβάλ για τους πρόσφυγες διατράνωσαν ότι «όλοι μαζί χωράμε».

Μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές από σχολεία της Καλαμάτας και της Μεσσήνης ζωγράφισαν με κιμωλίες το αχνάρι των παπουτσιών τους, ο ένας δίπλα στον άλλον, σε ειδικό πλαίσιο που είχε σχεδιαστεί στην κεντρική πλατεία, έτσι ώστε να υπενθυμίσουν ότι «όλοι μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά».

Να σημειωθεί ότι η δράση, που οργανώθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, μαζί με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας, πρόκειται να συνεχιστεί το Σάββατο στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Εκεί, τα παιδιά θα παρουσιάσουν τη δουλειά που έκαναν στο πλαίσιο του «Κι αν ήσουν εσύ» όλη τη χρονιά. Θα έχουν δρώμενα, σύντομα θεατρικά, κατασκευές, τραγούδια, παιχνίδια, ζωγραφιές και πολλές ακόμα δημιουργικές δράσεις για να τις μοιραστούν με τους συμμαθητές τους από τα άλλα σχολεία, αλλά και για όποιον ακόμα ενδιαφερθεί να δει τη δουλειά τους.

Χρ.Μ.