Ονομασία αίθουσας του Ψηφιακού Μουσείου «Καλαμάτα 1821» στη μνήμη του εκδημήσαντος Νικολάου Ζαχαριά

Ονομασία αίθουσας του Ψηφιακού Μουσείου «Καλαμάτα 1821» στη μνήμη  του εκδημήσαντος Νικολάου Ζαχαριά

Κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ομόφωνα αποφάσισε την ονομασία της αίθουσας του Ψηφιακού Μουσείου «Καλαμάτα 1821» στη μνήμη του εκδημήσαντος Νικολάου Ζαχαριά, καθηγητή Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στη διάρκεια συζήτησης τόσο ο εισηγητής αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαευσταθίου όσο και δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αλλά και οι επικεφαλής των μειοψηφιών, Βασίλης Τζαμουράνης και Δημήτρης Οικονομάκος, αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στο επιστημονικό του έργο και την προσωπικότητά του.

Όπως τόνισαν, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς υπήρξε λαμπρός επιστήμονας και φωτεινός άνθρωπος, με το έργο του στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να είναι σημαντικό και πρωτοπόρο στην επιστήμη και στην παγκόσμια ερευνητική κοινότητα. Υπήρξε, επίσης, πρότυπο επιστήμονα και μέντορα, υποστηρίζοντας με θέρμη τους νεότερους. Συνέγραψε πλείστα άρθρα και βιβλία, όντας δραστήριος, πολυσχιδής ευγενής και υποστηρικτικός σε κάθε συνεργασία, ενώ πλούσια ήταν η προσφορά του στην Καλαμάτα.