Πέντε μετάλλια και 3 προκρίσεις για το Βαλκανικό ο Παμμεσσηνιακός

Πέντε μετάλλια και 3 προκρίσεις για το Βαλκανικό ο Παμμεσσηνιακός

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καράτε Παίδων – Κορασίδων στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου «Τ. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ» του Δήμου Χαλκίδας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Περισσότεροι από χίλιοι Έλληνες Καρατέκα έδειξαν το υψηλό τεχνικό και ανταγωνιστικό επίπεδο που υπάρχει στο Ολυμπιακό άθλημα του Καράτε με φυσικό επακόλουθο τις πολλές επιτυχίες που μας χαρίζει το εν λόγω άθλημα στις διεθνείς διοργανώσεις.

Το σημαντικότερο γεγονός της διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή για πρώτη φορά αθλητών με ειδικές ικανότητες στην κατηγορία του Παρακαράτε. Δείχνοντας περίτρανα πως το άθλημα αυτό είναι για όλα τα μέλη της κοινωνίας μας και βοηθά στην ψυχική και σωματική τους υγεία.

Ο Παμμεσσηνιακός Αθλητικός Σύλλογος συμμετείχε με 13 αθλητές/τριες και κατάφερε να κατακτήσει 2 Χρυσά – 2 Ασημένια και 1 Χάλκινο μετάλλιο. Τα εν λόγω αποτελέσματα έφεραν τον Καλαματιανό σύλλογο στην 11 η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 130 συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Οι επιτυχίες των αθλητών του Παμμεσσηνιακού επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά την υψηλή τεχνική ποιότητα που εξασφαλίζεται με την παρουσία των προπονητών της ομάδας, Ευάγγελου και Ιωάννη Ευθυμίου Μπούρα.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως τρεις ακόμα αθλητές του συλλόγου θα φορέσουν το εθνόσημο στο στήθος και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο προσεχές Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στα τέλη του Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος από πλευράς Παμμεσσηνιακού είναι οι κάτωθι:

Την 1η θέση στα Κάτα και τη 2η στο Κούμιτε κατέκτησε ο Αντώνιος Πατσαρίνος στα -35Kg.

στην κατηγορία των Παίδων 9 ετών

Την 1η θέση στο Κούμιτε η Σταυρούλα Παναγέα στα -30Kg. στις Κορασίδες 8 ετών.

Τη 2η θέση στα Κάτα ο Γεώργιος Πατσαρίνος στην κατηγορία Παίδων 7 ετών.

Την 3η θέση στο Κούμιτε η Νικολέττα Χανδρινού στα +44Kg στις

Κορασίδες 11 ετών.

Οι παραπάνω αθλητές έπαιξαν 5 αγώνες με τους καλύτερους της κατηγορίας τους και όσοι κατέκτησαν το Χρυσό μετάλλιο έκαναν το 5 στα 5, ενώ οι Ασημένιοι και Χάλκινοι πρωταθλητές έκαναν 4 νίκες και μια ήττα.

Ο Δημήτριος Δημόπουλος κατέκτησε την 5 η θέση πετυχαίνοντας 3 νίκες και 2 ήττες στα -30Kgr. Στην κατηγορία των Παίδων 8 ετών.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έκαναν μια ή και 2 νίκες αλλά δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στα μετάλλια και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια είναι οι:

Νεφέλη Ζαχαροπούλου, Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου, Νικήτας Δημόπουλος, Αναστάσιος Γεωργιλέας , Γεώργιος Γεωργιλέας , Ιωάννης Τσερπές , Κωνσταντίνος Καλύβας και Πέτρος Ρουμπέας.

www.pamekarate.gr