Περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης

Περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας  ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης

Το νέο περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, Λάμπρο Τζούμη, υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Κατά τη συνάντηση έγινε παρουσίαση των σχεδίων των επιχειρήσεων της Περιφέρειας, η αποτελεσματικότητα των οποίων κρίθηκε και στον πρόσφατο σεισμό ανοιχτά της Μεσσηνίας, αλλά και στις πυρκαγιές στην Άρνα Λακωνίας και στη Βόρεια Κυνουρία.

Ο Λάμπρος Τζούμης είναι αντιστράτηγος ε.α., απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Επιτελών του Στρατού Ξηράς, της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Υπηρέτησε στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ ως επιτελής και σε διευθυντικές θέσεις. Σε εθνικό επίπεδο, τμηματάρχης Συνδρομής στην Αντιμετώπιση Καταστροφών. Στο ΝΑΤΟ εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στις επιτροπές Civil Emergency Planning και Senior Civil Emergency Planning Committee. Διοικητής του 286ου Τάγματος Πεζικού στη Λήμνο, του 38ου Συντάγματος Πεζικού στη Ρόδο της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου και της 88ης ΣΔΙ (Ταξιαρχίας Λήμνου). Υποδιοικητής της ΧVI Mηχανοκίνητης Mεραρχίας Πεζικού (Διδυμότειχο).