Πεζοπορικό μονοπάτι 7 χλμ. καθάρισε και σήμανε η ομάδα #αγαπάμεΔεσύλλα

Πεζοπορικό μονοπάτι 7 χλμ. καθάρισε  και σήμανε η ομάδα #αγαπάμεΔεσύλλα

Από το Σιδηροδρομικό Δίκτυο έως την Ακρόπολη Ελληνικού

Τις δράσεις της συνεχίζει η εθελοντική ομάδα κατοίκων #αγαπάμεΔεσύλλα, με στόχο πάντα την ανάδειξη της περιοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών. Αυτή τη φορά ο στόχος που επετεύχθη είναι η διάνοιξη πεζοπορικού μονοπατιού στο υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο μέχρι την Ακρόπολη Ελληνικού.

Μονοπάτι 7 χλμ.

Η ομάδα #αγαπάμεΔεσύλλα δημιουργήθηκε από πέντε άτομα το Σεπτέμβριο του 2022 και μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους του χωριού. Όλοι μαζί, με ζήλο, μεράκι και εθελοντική εργασία, κατάφεραν να διαμορφώσουν και να αναδείξουν κομβικά σημεία του.

Τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκε η διάνοιξη του μονοπατιού, πετυχαίνοντας και το σιδηροδρομικό δίκτυο να μην κλείσει από τα βάτα και τα αγριόχορτα και να δημιουργηθεί μια ωραία διαδρομή μέχρι την Ακρόπολη Ελληνικού. Παράλληλα, η περιοχή προστατεύεται από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μικροί και μεγάλοι από το χωριό εργάστηκαν με θέληση και ιδιαίτερο ζήλο για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη δράση.

Η σήμανση του μονοπατιού για τη πεζοπορική διαδρομή, μήκους 7 χιλιομέτρων από το σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι την Ακρόπολη και με επιστροφή στην ίδια αφετηρία, είναι κατατοπιστική και δίνει ένα κίνητρο να μάθει ο κόσμος την ιστορία και την ομορφιά του τόπου.

Μάλιστα, οι κάτοικοι και η ομάδα #αγαπάμεΔεσύλλα καλούν τον κόσμο να επισκεφθεί την περιοχή, να χαρεί τις φυσικές ομορφιές, να περπατήσουν και να γνωρίσουν την Ακρόπολη.

Της Βίκυς Βετουλάκη