Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας: Νέος χώρος για την έκθεση -αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας: Νέος χώρος για την έκθεση -αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

«Σάρκα και οστά» παίρνει ένα χρόνιο αίτημα του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» για παραχώρηση μόνιμης στέγης με σκοπό τη φιλοξενία όλων των αντικειμένων που ανήκαν ή αναφέρονται στη σπουδαία Ελληνίδα υψίφωνο.

Έπειτα από σχετικές ενέργειες από πλευράς του Δήμου Καλαμάτας, παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό ο χώρος του τρίτου ορόφου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ο οποίος μέχρι πρότινος κάλυπτε ανάγκες της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Μιλώντας για την όλη εξέλιξη, εκ μέρους του Συλλόγου Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου«Μαρία Κάλλας», ο Γιώργος Ηλιόπουλος σχολίασε ότι πλέον ικανοποιείται ένα αίτημα που είχε τεθεί πολύ καιρό πριν από το σύλλογο, προκειμένου να εκτεθεί στο κοινό της πόλης και τους επισκέπτες το σημαντικό υλικό που υπάρχει από τη Μαρία Κάλλας.

Ταυτόχρονα, θέλησε να ευχαριστήσει τον κ. Νικήτα Καραμούζη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού και τη δημιουργία ενός αφιερωματικού χώρου για την Ελληνίδα σοπράνο, καθώς και την κα Πιπίνα Κουμάντου, λόγω του ότι ο χώρος που παραχωρήθηκε ανήκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, στην οποία και είναι πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της γενικότερης ανασυγκρότησης και επαναπροσδιορισμού των τμημάτων και των χώρων του, θα κινείται με γνώμονα την προάσπιση ανθρωπιστικού και κοινωνικού έργου, καθώς και της διάδοσης του πολιτισμού.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα ο χώρος θα παραμείνει κλειστός για να ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής και να υποδεχθεί το 80% των αντικειμένων της Κάλλας, τα οποία μέχρι σήμερα φυλάσσονται στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους για την ανακαίνιση του χώρου, θα είναι θετικό να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες εργασίες και ο χώρος να «ανοίξει τις πόρτες του» πριν από την έλευση του φετινού καλοκαιριού.

Χρ.Μ.