Προσοχή εν όψει αντιπυρικής περιόδου -Έκκληση δημάρχου Καλαμάτας

Προσοχή εν όψει αντιπυρικής περιόδου -Έκκληση δημάρχου Καλαμάτας

Ιδιαίτερη προσοχή από όλους τους πολίτες ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μιλώντας προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Βασιλόπουλος: «Όσον αφορά στην αντιπυρική περίοδο που έχουμε μπροστά μας και επειδή οι συνθήκες αλλάζουν, να πω και να επιστήσω την προσοχή σε όλους και κυρίως τους συμπολίτες μας στην ύπαιθρο. Ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους. Δυστυχώς, φέτος δεν είχαμε βροχές, τα ζητήματα είναι αρκετά και ελπίζουμε το καλοκαίρι να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε, ωστόσο απαιτείται, επαναλαμβάνω, προσοχή.

Εμείς, ως Δήμος, είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα. Συνεργαζόμαστε με την Πυροσβεστική, διαθέτουμε ενεργά σχέδια δράσης, έχουμε μόνιμη επιφυλακή με εργαζομένους και μηχανήματα, είμαστε τυχεροί και βοηθούμε στη λειτουργία εθελοντικών ομάδων και, φυσικά, προετοιμαζόμαστε και για τους πυροφύλακες, που κάθε χρόνο έχουν αποδειχθεί πολύτιμοι στην πρόληψη, όπου ο Δήμος Καλαμάτας επενδύει πολλά.

Αυτό που θέλω, ωστόσο, ως μήνυμα σήμερα να στείλω, είναι να είμαστε όλοι προσεκτικοί, καθώς μπορεί ημερολογιακά να μη βρισκόμαστε εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, οι καιρικές συνθήκες όμως δεν είναι σύμμαχός μας στον τομέα αυτό.

Επομένως, προσοχή, εγρήγορση, να καθαρίζουμε τα οικόπεδά μας και φυσικά, αν εντοπίσουμε κάποια εστία, άμεσα να καλέσουμε την Πυροσβεστική. Τις επόμενες εβδομάδες θα υλοποιηθούν και δράσεις ενημέρωσης από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, για τις οποίες και θα ενημερωθείτε».