Σωτηριάνικα: «Φτερά» έκαναν 52.000 ευρώ από το πατάρι 86χρονου

Σωτηριάνικα: «Φτερά» έκαναν 52.000 ευρώ από το πατάρι 86χρονου

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 52.000 ευρώ είχε κρυμμένα στο πατάρι του ένας 86χρονος στα Σωτηριάνικα του Δήμου Δυτικής Μάνης, τα οποία κατέληξαν στα χέρια ελαφροχέρηδων που διέρρηξαν το σπίτι του. Η κλοπή εξιχνιάσθηκε στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη Μεσσηνία έγιναν συνολικά 19 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.

Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε 1.264 άτομα, εκ των οποίων τα 1.036 ήταν Έλληνες και 228 αλλοδαποί, καθώς και σε 903 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 106 άτομα, από τα οποία 74 ήταν Έλληνες και 32 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 57 άτομα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 398 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

-Τέσσερα άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα στη Σπερχογεία ένας 83χρονος, διότι κατείχε 12 ναρκωτικά δισκία, στη Μεσσήνη ένας 55χρονος Γερμανός διότι κατείχε 0,5 γραμμάρια χασίς, στην Καλαμάτα ένας 25χρονος Βούλγαρος για 3,8 γραμμάρια χασίς και στο Πλατύ ένας 39χρονος Αλβανός για ένα ναρκωτικό δισκίο.

-Έξι άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα στην Καλαμάτα συνελήφθη ένας 17χρονος από τη Μεθώνη, γιατί σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε στο τσαντάκι του ένας σουγιάς – πεταλούδα με μήκος λάμας 10 εκατ. και ένας μικρότερος σουγιάς με μήκος λάμας 6,5 εκατ. Επίσης, συνελήφθησαν ένας 74χρονος, μια 49χρονη, μια 59χρονη κι ένας 58χρονος, γιατί κατείχαν κυνηγετικά όπλα με ληγμένες άδειες

-Ένας 50χρονος Ρομά κι ένας 20χρονος Ρομά για στέρηση δελτίου ταυτότητας, ενώ ο 20χρονος κατηγορείται για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς οδηγούσε χωρίς να έχει δίπλωμα.

-Έξι άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Τα έκρυβε στο πατάρι
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκε και μια κλοπή που είχε γίνει στις 12 Μαρτίου σε μονοκατοικία στα Σωτηριάνικα του  Δήμου Δυτικής Μάνης. Τότε είχε παραβιασθεί η μεταλλική πόρτα της εισόδου της μονοκατοικίας και οι δράστες αφού ερεύνησαν τους χώρους, πήραν από το πατάρι ένα παλιό ραδιόφωνο και 52.000 ευρώ.

Όπως αποδείχθηκε, δράστες της κλοπής είναι ένας 25χρονος κι ένας 27χρονος Ρομά, μαζί με δύο συνεργούς τους, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των δύο Ρομά, οι αστυνομικοί δε βρήκαν κάτι.

Της Βίκυς Βετουλάκη