Στις 21/5 το Διεθνές μίτινγκ μήκους «Λ. Τσάτουμας» στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Στις 21/5 το Διεθνές μίτινγκ μήκους «Λ. Τσάτουμας» στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου 2024 το μοναδικό TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Για πρώτη φορά στην πόλη μας θα διεξαχθούν υψηλού επιπέδου Αγώνες μήκους ανδρών-γυναικών με συμμετοχές δεκάδων κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεγάλη επιτυχία είναι το γεγονός ότι οι αγώνες θα ενταχθούν στο Καλεντάρι των Αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας / ΣΕΓΑΣ και στο Καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας / IAAF, επίπεδο Bronze της σειράς αγώνων World Athletics Continental Tour.

Οι διοργανωτές του καλαματιανού συλλόγου, σημειώνουν: «Ο σκοπός της διεξαγωγής των αγώνων στην ευρύχωρη κεντρική πλατεία Β. Γεωργίου της Καλαμάτας είναι για να δοθεί η ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμου να παρακολουθήσει από πολύ κοντά τα άλματα των αθλητών / αθλητριών, ενώ την ίδια στιγμή θα προβληθεί η πόλη μέσα από τα εντυπωσιακά τηλεοπτικά πλάνα και τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αναδεικνύοντας την δυναμική και την πρωτοπορία της Καλαμάτας.

Στις 20 Μαΐου 2024, θα προηγηθεί μια ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με τίτλο «20 Χρόνια Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνας». Η εκδήλωση έχει πολιτιστικό και αθλητικό περιεχόμενο, με κορύφωση τη βράβευση ολυμπιονικών.

Πληροφορίες για τους αγώνες στην επίσημη ιστοσελίδα www.akritastivos.gr

Συνδιοργανωτές των Αγώνων είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η ΓΓΑ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Το TSATOUMAS STREET LONG JUMP 2024 εκτός από τον αγωνιστικό του χαρακτήρα, είναι και μια διοργάνωση αφιερωμένη στην κληρονομιά που έχει αφήσει ο Λούης Τσάτουμας στον στίβο της Ελλάδας, ο οποίος συνεχίζει να εμπνέει τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον στίβο.