Στο Εφετείο Καλαμάτας ο φάκελος των απαλλοτριώσεων για την 7η επαρχιακή οδό

Στο Εφετείο Καλαμάτας ο φάκελος  των απαλλοτριώσεων για την 7η επαρχιακή οδό

Η εξέλιξη των οδικών έργων που εκτελούνται τώρα στη Μεσσηνία

Στην εξέλιξη οδικών έργων που εκτελούνται τώρα στη Μεσσηνία αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Ιδιαίτερα για το έργο βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού Μεσσήνη – Εύα  -Λάμπαινα, σημείωσε ότι την παρούσα περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαλλοτριώσεις και έχει  κατατεθεί στο Εφετείο Καλαμάτας ο φάκελος για τον προσδιορισμό της προσωρινής τιμής μονάδας.

Απαλλοτριώσεις 7ης
Το έργο στην 7η επαρχιακή οδό είναι προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ και για την αντικατάσταση και μετατόπιση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών έχει δημοπρατηθεί έργο ποσού 903.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις απαλλοτριώσεις, ο κ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε ότι οι τιμές εδάφους και επικειμένων θα προκύψουν από το δικαστήριο. Σε περίπτωση που δε γίνουν αποδεκτές από τους ιδιοκτήτες, αυτοί έχουν το δικαίωμα της προσφυγής κατά της απόφασης για να διεκδικήσουν επιπλέον ποσό. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια εξασφάλισης της συναίνεσης των ιδιοκτητών για να ξεκινήσουν οι εργασίες στο τμήμα Εύα – Λάμπαινα.

Για το έργο «Αποκατάσταση υποδομών και βελτίωση ασφάλειας στην 7η επαρχιακή οδό, τμήμα Ζευγολατιό – Διαβολίτσι», προϋπολογισμού 1.000.000  ευρώ, σημείωσε ότι εκτελείται και περιλαμβάνει διαπλατύνσεις για τη διεύρυνση του καταστρώματος, την κατασκευή τάφρου και ασφαλτοστρώσεις. 

Στο έργο «Αποκατάσταση υποδομών και βελτίωση ασφάλειας στην 13η επαρχιακή οδό, τμήμα Κορώνη – Βασιλίτσι», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, γίνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης και τεχνικών έργων, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται.

Το έργο αποκατάστασης του οδικού δικτύου εντός των ορίων της Βρoμόβρυσης, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε και υλοποιήθηκαν εργασίες  διαμόρφωσης οδοστρώματος, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του οικισμού Άνω Βρομόβρυση.

Ολοκλήρωση έργων
Επίσης, ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση σε τμήμα της επαρχιακής οδού εντός του οικισμού Κέντρου, στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης της 35ης επαρχιακής οδού, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

Στο έργο «Βελτίωση – συντήρηση 35ης ε.ο. τμήμα Κέντρο- Τσέρια», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, ολοκληρώνεται το φυσικό αντικείμενο και περιλαμβάνει κυρίως ασφαλτικές εργασίες και βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ολοκληρώνονται και οι εργασίες στο δρόμο «Αποκατάσταση 26ης επαρχιακής οδού – τμήμα Αετός – Μοναστήρι -Πολυθέα», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνουν τσιμεντοστρώσεις, αποκατάσταση καθίζησης και ασφαλτικές εργασίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο «Αποκατάσταση υποδομών και βελτίωση ασφάλειας στην οδό Διαβολίτσι προς Αγία Θεοδώρα και Καλύβια προς Τουρκολέκα», προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Γίνονται παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 9 χλμ. στο τμήμα από Διαβολίτσι έως Αγία Θεοδώρα και για μήκος 600 μέτρων στο τμήμα Καλύβια – Τουρκολέκα. Οι εργασίες αφορούν κατασκευή τεχνικών έργων, νέο ασφαλτοτάπητα, επενδεδυμένη τάφρο, καθώς και εργασίες σήμανσης – ασφάλειας (διαγράμμιση, πινακίδες).

Τέλος, το έργο «Οριζόντια σήμανση εθνικού και επαρχιακού δικτύου», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε πρόσφατα και υλοποιήθηκαν διαγραμμίσεις στα τμήματα Χώρα – Ρωμανού, Μάραθος έως εθνική οδό, και Πύλος – Μεθώνη.

Της Βίκυς Βετουλάκη