Στον Αναστόπουλο οι ελπίδες αναγέννησης της Καλαμάτας μετά το κρητικό στραπάτσο

Στον Αναστόπουλο οι ελπίδες αναγέννησης της Καλαμάτας μετά το κρητικό στραπάτσο

«Λαϊκά δικαστήρια» έστησαν οι φίλαθλοι χθες στα Παλιάμπελα για τη βαριά ήττα

Η επιστροφή του Νίκου Αναστόπουλου ήταν το «αντίδοτο» που βρήκε η διοίκηση για τη βαριά ήττα από τα Χανιά και την απώλεια και φέτος του στόχου της ανόδου που κατέληξε εφιάλτης.

Ο έμπειρος προπονητής συμφώνησε για 1,5 χρόνο και ουσιαστικά ήρθε να «χτίσει» την ομάδα για του χρόνου. Για 3η φορά τα τελευταία χρόνια ο κ. Αναστόπουλος επιστρέφει στην ομάδα της Καλαμάτας και βρέθηκε χθες στα Παλιάμπελα, όπου παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους και ακολούθως έκανε την πρώτη προπόνηση.

Η αλήθεια είναι ότι μέσα από τις δηλώσεις του φάνηκε ένας αρκετά διαφορετικός άνθρωπος, αποφεύγοντας τα μεγάλα λόγια. «Δεν ήρθα ούτε ως καμικάζι, ούτε ως μάγος» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μπορεί να διεκδικεί και δεν θα γνωρίζει ήττες σαν αυτή. Αναλυτικότερα ο κ. Αναστόπουλος ανέφερε:

«Η σχέση μου με την Καλαμάτα και ειδικά και προσωπικά με τον μεγαλομέτοχο τον κ. Πρασσά είναι συναισθηματική κατά κύριο λόγο, είναι προσωπική και τρίτο είναι επαγγελματική. Πάντα πάω σε ομάδες που με αγαπάνε, τους αγαπώ και δένομαι. Από τις 15-20 ομάδες με λίγες έχω δεθεί, 2-3 είναι και μέσα σε αυτές και η Καλαμάτα. Γνωρίζω που έρχομαι και για ποιο σκοπό. Δεν έρχομαι για αποστολή αυτοκτονίας ούτε καμικάζι, αλλά για να φτιάξουμε μια ομάδα, που θα μπορεί να διεκδικεί, όπως όταν ήμασταν παλιά,  αλλιώς δεν μπορείς να έχεις αποτέλεσμα. Από τη στιγμή που θα φτιάξουμε ομάδα, τα πράγματα θα είναι πιο απλά. Υπολείπονται 7 παιχνίδια, η Καλαμάτα, το επιβάλει η ιστορία της, το σήμα της, η προσωπικότητα του προέδρου, η προσωπικότητα η δικιά μου, η προσωπικότητα των παικτών, δεν γίνεται να αφήσουμε τα παιχνίδια.

Είμαι διαχρονική επιλογή του προέδρου. Έγινε η συζήτηση με τον πρόεδρο πάντα με τη λογική ότι θα φτιάξουμε ομάδα –να είστε σίγουροι ότι θα φτιάξουμε ομάδα- πάμε να βάλουμε τις βάσεις. Επιμένω σε αυτό το κομμάτι, χωρίς τα μεγάλα λόγια –είμαι πρώτος εγώ που έλεγα τα μεγάλα λόγια, εγώ ευθύνομαι γι’ αυτό, πήρα το μερίδιο το οποίο μου ανήκει, άλλωστε κάθε φορά που ξαναξεκινάς σκέφτεσαι πιο ώριμα για να εκπληρώσεις το στόχο σου».

Ο Νίκος Αναστόπουλος αφού τόνισε εμφατικά ότι ήττες σαν αυτή από τα Χανιά είναι ανεπίτρεπτες για μια ομάδα σαν την Καλαμάτα τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι το μέλλον. «Όνειρο του Πρασσά και δικό μου είναι να δώσουμε χαρά στον κόσμο και να τον φέρουμε στο γήπεδο. Θέλουμε να βλέπει μια ομάδα που παλεύει, ακόμη κι όταν χάνει. Ομάδα που θα ματώνει στο γήπεδο, έτσι επιτάσσει η φανέλα της Μαύρης Θύελλας» κατέληξε ο έμπειρος προπονητής.

Ζήτησαν εξηγήσεις οι φίλαθλοι
Μόλις είχε τελειώσει η παρουσίαση του Νίκου Αναστόπουλου και οι δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ κι ενώ η ομάδα είχε συγκεντρωθεί στα αποδυτήρια για να δώσει ο έμπειρος τεχνικός το «στίγμα» του στους ποδοσφαιριστές πριν ξεκινήσει η προπόνηση, εμφανίστηκαν στα Παλιάμπελα περίπου 30-40 φίλαθλοι.

Οι νεαροί ως επί το πλείστον οπαδοί της Μαύρης Θύελλας ήταν αγανακτισμένοι από την πορεία της ομάδας και τη βαριά ήττα και ζητούσαν εξηγήσεις από τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές.

Συνομίλησαν με παράγοντες και κυρίως τον αντιπρόεδρο, είχαν «στόχαστρο» τον γενικό αρχηγό Αντώνη Μαυρέα, σε συνέχεια του λεκτικού διαπληκτισμού που είχαν στο γήπεδο την Κυριακή, ενώ ζήτησαν να μιλήσουν απ’ ευθείας προς τους παίκτες ζητώντας το λόγο και τους λόγους για τις τόσο κακές εμφανίσεις, όπερ και εγένετο.

Με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση είπαν ότι δεν άκουσαν ούτε μια συγνώμη από τους παίκτες και τους ζήτησαν να σέβονται τη φανέλα και την ιστορία της ομάδας. Παρά τις έντονες διαθέσεις που έδειξαν αρχικά οι φίλαθλοι της Καλαμάτας δεν δημιούργησαν κάποιο επεισόδιο εκτός ορίων, οπωσδήποτε όμως δεν είναι ένα συμβάν που τιμά κανέναν.


Μελανή σελίδα το Καλαμάτα-Χανιά 0-5 και αύριο με Ηλιούπολη

Μια από τις χειρότερες ήττες της ιστορίας της γνώρισε η Καλαμάτα την περασμένη Κυριακή στο Στάδιο της Παραλίας από τα Χανιά, τα οποία επικράτησαν με 0-5. Η συνάντηση ήταν για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ ανόδου της Super League 2 και το αποτέλεσμα αυτό εκτροχίασε τις όποιες προσδοκίες της τοπικής μας ομάδας από τη διοργάνωση. Τα γκολ σημείωσαν οι Μάναλης (2’ και 8’), Νίλι (37’) και Μιούλερ (71’, 86’). Στο 73’ έχασε πέναλτι ο Μπαράλες.

Η λύση συνεργασίας με τον Τερζή

Το …μάρμαρο της ήττας πλήρωσε ο προπονητής Τόλης Τερζής, ο οποίος ήταν 2 μήνες στον πάγκο της Καλαμάτας, έχοντας αντικαταστήσει τον Μάκη Χάβο, κι εκείνος τον Περικλή Αμανατίδη, με τον οποίο είχε αρχίσει η σαιζόν.

Η ΠΑΕ Καλαμάτα ευχαρίστησε τον κ. Τερζή για την προσφορά στην ομάδα και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα του.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Τόλης Τερζής): Κοβάλ, Κοζορώνης (34’ λ.τρ. Μοζέρ), Βαλεριάνος, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Κάτσε, Κάνιας (46’ Τάτος), Λόπεζ (46’Ελιβέλτο), Ακόστα (46’ Kατάλντι), Πασάς, Μπαράλες

ΧΑΝΙΑ (Γιάννης Ταουσιάνης): Κλέιμαν, Νίλι (64’ λ.τρ. Κατσούρι), Ματάους, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Παναγιώτου (58’ Σιλά), Λεμονής, Ντίας, Τσέλιος (64’ Μούλερ), Κόλα (58’ Μάνος), Μάναλης (76’ Τσορνομάς).

Νότιος Ομιλος-Πλέι οφ
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής
Τετάρτη 3 Απριλίου
Καλαμάτα – Ηλιούπολη (15.00 sl2.muvi.com)
Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας). Βοηθοί: Οικονόμου, Ζούλης (Αχαΐας)

Πέμπτη 4 Απριλίου
Χανιά – Athens Kallithea (15.00 Action 24)
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου). Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Μεϊντάνας (Αχαΐας).

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Καλαμάτα – Χανιά 0-5
Καλλιθέα – Ιωνικός 1-1
Ρεπό: Ηλιούπολη

Η βαθμολογία
1. Καλλιθέα 28
2. Χανιά 25
3. Ιωνικός 22
4. Καλαμάτα 18
5. Ηλιούπολη 18
-Καλαμάτα και Ηλιούπολη έχουν κάνει ρεπό