Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Καλαμάτας

Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Καλαμάτας

Στόχος η συνεργασία φορέων για αξιοποίηση της περιοχής

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας συνεδρίασε την περασμένη  Δευτέρα στην «Αίθουσα Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη» στο Ιστορικό Δημαρχείο.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκρότησής της, η επιτροπή συνεδρίασε για πρώτη φορά για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Αθλητισμού και Τουρισμού, Γιώργου Λαζαρίδη. Σε αυτήν την πρώτη συνεδρίαση παρέστη και τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος εστίασε στην αξία της συνεργασίας των φορέων, καλώντας τα μέλη της επιτροπής να καταθέσουν απόψεις, προτάσεις, ιδέες προκειμένου να αξιοποιηθούν κατά το δυνατό καλύτερο τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Σκοπός του Δήμου Καλαμάτας και της αντιδημαρχίας Τουρισμού είναι η επιτροπή να αποτελέσει ένα τεχνικό σώμα υψηλού επιπέδου που θα συμβουλεύει, θα καθοδηγεί το Δήμο και θα μεταφέρει στα πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη τις απόψεις της αγοράς.

Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε έγκριση του ετήσιου προγράμματος δράσεων τουριστικής προβολής Δήμου Καλαμάτας για το έτος 2024 και απολογισμός δράσεων έτους 2023.

Δόθηκε, επίσης, ενημέρωση για τη λειτουργία και αξιοποίηση των info points που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε γενικότερα θέματα που άπτονται του τουρισμού.