Θ. Βασιλόπουλος: Απρεπής η συμπεριφορά του αντιδημάρχου, αλλά…

Θ. Βασιλόπουλος: Απρεπής η συμπεριφορά του αντιδημάρχου, αλλά…

Παρέμβαση Βασιλόπουλου για το επεισόδιο με τον αντιδήμαρχο Ηλία Κουτίβα

Τέλος στο θέμα της αντικατάστασης του αντιδημάρχου Ηλία Κουτίβα από τη Διεύθυνση Καθαριότητας έβαλε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σε σχετική του δήλωση, αφού διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε “χειροδικία από την πλευρά του αντιδημάρχου, αλλά απρεπής συμπεριφορά», σημειώνει πως προχώρησε και σε ανάλογη απόφαση.

Μέχρι να φτάσουμε στη χθεσινή δήλωση, όμως, είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις από το δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο, αλλά και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Θανάσης Βασιλόπουλος σχολίασε: «Η αντιπολίτευση στην αγωνία της να βρει “θέματα” για να ασκήσει τα καθήκοντά της, υιοθετεί φήμες και ακόμη χειρότερα εξάγει αυθαίρετα συμπεράσματα σε ανακοινώσεις της. Λυπούμαστε αλλά δε θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο που έχουν πάρει. Οι πολίτες γνωρίζουν. Η Δημοτική Αρχή, με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης, συνεχίζει το έργο της με τόλμη και αποφασιστικότητα, με σκληρή και καθημερινή δουλειά, με σχέδιο και όραμα για μια καλύτερη Καλαμάτα. Εμείς απαντάμε στην τοξικότητά τους με έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής κατοίκων, επισκεπτών και υπηρετούν την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Κουτίβας παραδέχτηκε το λάθος του, αναφέροντας τα εξής: «Με αφορμή όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και με αφορούν, δηλώνω τα εξής: Πρόκειται για μια διένεξη, μια απρόκλητη από μέρους μου συμπεριφορά, που συνέβη λόγω και του φόρτου εργασίας και της έντασης της στιγμής με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Αναγνώρισα το λάθος μου και άμεσα ζήτησα συγγνώμη. Όλοι είμαστε συνεργάτες και πάνω απ’ όλα υπηρετούμε το Δήμο μας.

Λυπάμαι που μια διένεξη έλαβε εξωπραγματικές διαστάσεις από την αντιπολίτευση, που έσπευσε να υιοθετήσει άκριτα τις φήμες και τα σενάρια που κυκλοφόρησαν.

Σέβομαι το έργο των ανθρώπων της Καθαριότητας, που δίνουν καθημερινό αγώνα για να είναι η πόλη μας καθαρή, με ωράρια από τα ξημερώματα. Πόστο που υπηρέτησα πολιτικά και γνωρίζω καλά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της δουλειάς, από την πρώτη στιγμή.

Έχουμε καθήκον από τη θέση που μας έταξαν οι πολίτες να ανταποκρινόμαστε με ευσυνειδησία και ταπεινότητα στο έργο που μας ανατέθηκε από το δήμαρχό μας για το καλό της πόλης μας.

Δε χωρούν εγωισμοί, ούτε εντάσεις, αφού ο στόχος μας είναι κοινός. Να συνεργαστούμε προς όφελος των δημοτών μας και του Δήμου μας.

Λυπάμαι που άθελά μου προκάλεσα αναστάτωση, και ζητώ και πάλι δημόσια συγγνώμη. Λυπάμαι όμως και για την αντιπολίτευση που έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός, με μόνο στόχο να πλήξει το δήμαρχό μας Θανάση Βασιλόπουλο».

Τέλος, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μεσσηνίας σημειώνει: «Βάλθηκε η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να αντιγράψει την κυβέρνηση στο τρόπο που πολιτεύεται, επιδεικνύοντας αλαζονεία, αυταρχισμό αλλά και συγκάλυψη;

Τα όσα ακούγονται για πράξεις βίας αιρετών αρχόντων είναι πάρα πολύ σοβαρά και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται αλλάζοντας πόστα στους αντιδημάρχους. Η Δημοτική Αρχή να αφήσει τις μεθοδεύσεις, να απαντήσει στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που ζητούν δημόσια ενημέρωση για το τι έχει συμβεί και να δεσμευτεί ότι θα σέβεται και θα τιμά τους εργαζομένους του Δήμου, που δίνουν καθημερινά αγώνα σε αντίξοες συνθήκες.

Σε αυταρχικές συμπεριφορές δεν απαντάμε με αλλαγή πόστου και κουκούλωμα. Ιδιαίτερα οι αιρετοί εκπρόσωποι του λαού έχουν αυξημένη υποχρέωση να αποτελούν υπόδειγμα με τη συμπεριφορά τους και όχι να πρωτοστατούν στη κατάχρηση εξουσίας και τη βία.

Αυτή η νοοτροπία των στελεχών της συντηρητικής παράταξης, να χρησιμοποιούν τα εκλογικά αποτελέσματα ως άλλοθι για βάρβαρες πολιτικές και συμπεριφορές, θα βρίσκει απέναντί της την αξιοπρέπεια, την κοινωνική ευαισθησία και την αλληλεγγύη, που δεν υποτάσσονται σε δυνάστες».
Α.Π.