Τι είναι το φόρουμ, παιδάκι μου;

Τι είναι το φόρουμ, παιδάκι μου;

-Πού πας παιδάκι μου;

-Σε ένα φόρουμ, μάνα.

-Αααα, να προσέχεις, να ντυθείς καλά. Και τι είναι αυτό, παιδάκι μου;

-Φόρουμ ή forum, μάνα, είναι σε γενικές γραμμές ένα μέρος με μία συγκεκριμένη φιλοσοφία: συγκεντρώνονται διάφοροι άνθρωποι σε αυτό με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων ή την απόκτηση γνώσεων από άλλους ανθρώπους, με τη μορφή της συζήτησης και του διαλόγου.

Για να μπορεί να συμμετέχει κάποιος στις συζητήσεις ενός φόρουμ, θα πρέπει να “πιστοποιηθεί” ή να δηλώσει ταυτότητα, ώστε να ξέρουν και οι άλλοι ότι είναι “άξιος” να συμμετέχει, να ξέρουν δηλαδή οι συμμετέχοντες ποιος είναι αυτός, ποιανού είναι και τι δουλειά κάνει.

Σε αυτά, μπορεί και ένας απλός επισκέπτης να ακούσει συζητήσεις και να λάβει μία πληροφορία που αναζητά.

Τώρα, αν θέλει να συμμετέχει στις συζητήσεις, απλά γίνεται μέλος και όσο περισσότερο συμμετέχει, συνήθως τόσο του δίνονται περισσότερα προνόμια και γίνεται “πιο σημαντικός”.

-Θα γίνεις πιο σημαντικός, παιδάκι μου;

-Ε ναι, βρε μάνα, έχω να μάθω πολλά πράγματα, γευσιγνωσία, οινογνωσία, τουρισμό αναψυχής, θρησκευτικό τουρισμό, τον πλούτο της γης μας, αλλά και το μεράκι των ανθρώπων της, θα γνωρίσω τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, διαμονής, εναλλακτικού τουρισμού, μεταποίησης προϊόντων, θα γνωρίσω ανθρώπους που δίνουν αγώνα να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ώστε αυτά να φτάσουν σε κάθε πιάτο, σε κάθε σπίτι και σε κάθε επιχείρηση.

Αυθεντικά προϊόντα και γεύσεις. Ελιές και ελαιόλαδα, αρωματικά βότανα, παστέλια και φυσικοί χυμοί από ρόδι, αλλά και από αλόη βιολογική, άγρια αγκινάρα, καθαρισμένη σε νωπή μορφή αλλά και κατεψυγμένη, κατευθείαν για την εστίαση αλλά και τα οικογενειακά τραπέζια, σαπουνάκια ελαιολάδου χωρίς χημικές ουσίες, και προϊόντα ομορφιάς, σιρόπια και υλικά για κοκτέιλ, και το σημαντικότερο, είναι ότι θα νιώσω “πιο σημαντικός”. Ακούς, μάνα;

Θα γίνω Ευρωπαίος, έρχονται και εκλογές, πρέπει να τα ξέρω όλα.

-Ακούω, παιδάκι μου, κοιμήσου τώρα, όνειρα γλυκά, πιτζάμα να βάλεις.

Αυτά τα λίγα περί φόρουμ και μιλάμε πάλι…

  Του Κώστα Δεληγιάννη