Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στην 20άδα της εθελοντικής αιμοδοσίας

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στην 20άδα της εθελοντικής αιμοδοσίας

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΕΚΕΑ με ποσοστό εθελοντικού αίματος 78,82%

Σπουδαία επίδοση – 78,82% – πέτυχε κατά το παρελθόν έτος η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, η οποία κατατάσσεται στα είκοσι νοσοκομεία της Ελλάδας με τις καλύτερες επιδόσεις, με κριτήριο το ποσοστό του εθελοντικού αίματος που συλλέγουν, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)! Κι αυτό συνέβη χάρις στην προσπάθεια και υποστήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας από τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου και, βεβαίως, την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής που καλύπτει υγειονομικά!

Η σπουδαιότητα της επίδοσης αποκτά μεγαλύτερη διάσταση, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ν.Μ. Κυπαρισσίας αποτελεί αποκεντρωμένη οργανική μονάδα του Γ.Ν. Μεσσηνίας και δεν είναι οργανική μονάδα έδρας.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Ν.Μ. Κυπαρισσίας, που υπογράφεται από τον αναπληρωτή διοικητή Δημήτριο Λαμπρόπουλο, αναφέρεται: «Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), αυξήθηκαν οι εθελοντές αιμοδότες το 2023 και οι μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν ήταν περισσότερες συγκριτικά με το 2022.

Σε αυτή την προσπάθεια και με κριτήριο το ποσοστό του εθελοντικού αίματος, η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας βρίσκεται στα είκοσι (20) νοσοκομεία με τις καλύτερες επιδόσεις με ποσοστό 78,82%. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χρόνια τώρα υποστηρίζει το μεγάλο και ευγενή αγώνα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι τεράστιες. Η αιμοδοσία είναι μια πράξη συλλογικής ευθύνης, αλληλεγγύης και αγάπης για το συνάνθρωπο. Το πρόβλημα της έλλειψης αίματος έχει δραματικές διαστάσεις στην πατρίδα μας και μόνο η εθελοντική αιμοδοσία όλων μας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυσή του. Η αιμοδοσία είναι δώρο ζωής και ο εθελοντής αιμοδότης με την προσφορά του, αφενός, μπορεί να σώσει μια ζωή και, αφετέρου, βοηθάει ουσιαστικά στην κάλυψη των αναγκών του συνανθρώπου, του συναδέλφου, του ίδιου και της οικογένειάς του. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες  για την ανταπόκρισή τους».

Του Ηλία Γιαννόπουλου