Τουριστική προβολή δήμου Καλαμάτας: Διφορούμενες οι προοπτικές για τη φετινή περίοδο

Τουριστική προβολή δήμου Καλαμάτας: Διφορούμενες οι προοπτικές για τη φετινή περίοδο

Η τουριστική προβολή του Δήμου Καλαμάτας για το 2024 συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εισηγούμενος το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης σχολίασε ότι, αν και υπήρξε αντικειμενική δυσκολία για φέτος στην κατάρτιση του προγράμματος δράσεων, εν τούτοις θεωρεί ότι η χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Ήδη τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αύξηση κατά 35% του σχολικού τουρισμού, ενώ και την περίοδο του Πάσχα όλα συνηγορούν στο ότι η Καλαμάτα θα γεμίσει από επισκέπτες.

Ο φετινός προϋπολογισμός ύψους 170.000 ευρώ, θεωρεί ο αντιδήμαρχος, θα απορροφηθεί, αφού υπάρχουν μια σειρά εκδηλώσεων που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάδειξη της Καλαμάτας και θα τη βάλουν για τα καλά στον τουριστικό χάρτη.

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τοπικούς αλλά και άλλους φορείς εκτός Μεσσηνίας για την προβολή της πόλης και ευελπιστεί για το καλύτερο αποτέλεσμα, χάρις και στη συνέργεια όλων των εμπλεκομένων στο φάσμα του τουρισμού.

Από την άλλη πλευρά, η μείζων μειοψηφία και ο επικεφαλής της Βασίλης Τζαμουράνης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, αναφέρουν: «Η παράταξή μας, ως προς το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου μας, που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρεί ότι οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους. Το 2023 ο προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 150.000 και υλοποιήθηκαν δράσεις μόλις 24.000 ευρώ.

Θεωρούμε, επίσης, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για τουριστική προβολή, όταν το πρόγραμμα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο τέλη Απριλίου, ενώ η τουριστική περίοδος βρίσκεται ήδη στο ξεκίνημά της.

Ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις τουριστικής προβολής του Δήμου μας και να εγκαταλείψει την πολιτική των εκδηλώσεων επικοινωνιακού χαρακτήρα που δεν προσφέρουν κανένα αποτέλεσμα, καθώς επίσης να επιδιώξει ουσιαστικές συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του με ίση αντιμετώπιση προς όλους και όλες».

Τέλος, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος αφού επισήμανε ότι υπάρχουν δράσεις με τις οποίες η παράταξή του συμφωνεί και δράσεις με τις οποίες διαφωνεί, τόνισε ότι πρωταρχικός σκοπός του Δήμου δεν είναι να πληρώνει από δημοτικούς πόρους (σ.σ. από την τσέπη των πολιτών) για την προβολή ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά να στρέψει το ενδιαφέρον του στις ανάγκες των δημοτών, που είναι πολλές και δυσεπίλυτες.

Α.Π.