Τρεις ομάδες ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου στο δήμαρχο Μεσσήνης

Τρεις ομάδες ρομποτικής  του 1ου Γυμνασίου στο δήμαρχο Μεσσήνης

Χρήσιμες και πρωτοποριακές κατασκευές έχουν φτιάξει τρεις ομάδες από τον Όμιλο Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης, που με τη συνοδεία του καθηγητή τους, διευθυντή του σχολείου Αλέξανδρου Καραβλίδη, επισκέφτηκαν την Παρασκευή το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο για να τις παρουσιάσουν. Να σημειωθεί πως με τις κατασκευές αυτές έχουν λάβει μέρος στο διαδικτυακό διαγωνισμό Generation next της Vodafone.

Συγκεκριμένα, η ομάδα Homo Roboticus κατασκεύασε το «Έξυπνο Φαρμακείο» για να διατηρεί τα φάρμακα σε σταθερή θερμοκρασία μέχρι 25οC. Στην ομάδα συμμετέχουν οι μαθήτριες Ντένια Λαμπροπούλου, Σοφία και Σταυρούλα Μητροπούλου και ο μαθητής Γιώργος Τσοπανάκης.

Η ομάδα Lil Nukes παρουσίασε την κατασκευή Filament maker. Πρόκειται για μία οικολογική κατασκευή η οποία μετατρέπει τα πλαστικά μπουκάλια σε νήμα για 3D εκτυπωτή. Η τετραμελής ομάδα απαρτίζεται από τους μαθητές Κωνσταντίνο Ευθυμιάδη, Αλέξανδρο Καφόπουλο, Φίλιππο Τσακανίκα και Γιώργο Τσαμπλάκο.

Ο ομάδα The Kvadomihaniks παρουσίασε το Ardumonio, το οποίο είναι ένα μουσικό όργανο το οποίο παράγει ήχο ανάλογα με την ένταση του φωτισμού. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν οι μαθητές Νίκος Δρακόπουλος (του 2ου Γυμνασίου Μεσσήνης), Κωνσταντίνος Κορδεράς και Άγγελος Χάντζερ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του τόσο στους μαθητές για την ενασχόλησή τους με τη Ρομποτική όσο και στον καθηγητή τους που τους καθοδηγεί να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. «Είναι σπουδαίο που μπορείτε να δημιουργήσετε με την έμπνευσή σας πρωτοποριακές κατασκευές. Πιστεύουμε σε σας, στη νέα γενιά, ότι μπορείτε να προσφέρετε στην εξέλιξη της νέας τεχνολογίας.  Με την εξοικείωσή σας με τη ρομποτική από τα μαθητικά σας χρόνια έχετε περισσότερα ερεθίσματα για δημιουργία», τόνισε ο δήμαρχος και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο διαγωνισμό που συμμετέχουν.