Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας στα Φιλιατρά

Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας στα Φιλιατρά

Ο Δήμος Τριφυλίας συμμετέχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, με σταθμό των λαμπαδηδρόμων τα Φιλιατρά την ερχόμενη Τρίτη, 16 Απριλίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, παρουσία αντιπροσωπείας της Ολυμπιακής Επιτροπής & της Γαλλίας.

Το δε πρόγραμμα έχει ως εξής:

Άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγα στον Πύργο του Άιφελ στις 19:19, Κεντρική Πλατεία, 19:25. Τελετή: άναμμα βωμού, εθνικοί ύμνοι, χαιρετισμοί, ανταλλαγή δώρων.

Τερματισμός έναντι φαρμακείου στη συμβολή των οδών Αγίου Χαραλάμπους και Τομαρά.

Η διαδρομή της πεζής μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας είναι η ακόλουθη: Από τη Βόρεια Είσοδο Φιλιατρών προς την Κεντρική Πλατεία: Πύργος Άιφελ, Εθν. Αντίστασης, αριστερά Βασ. Κων/μου, συνέχεια Ελ. Βενιζέλου, Νικ. Σπέντζα, Πλατεία Φιλιατρών με είσοδο από τη δυτική πλευρά.

Αναχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας από την Πλατεία προς συμβολή οδών Αγίου Χαραλάμπους και Τομαρά: Πλατεία Φιλιατρών, Νικ. Σπέντζα, αριστερά Θεοδωρακοπούλου, δεξιά Αγίου Χαραλάμπους και Τομαρά.

Λαμπαδηδρόμοι οι κ.κ. Νικόλαος Λυμπερόπουλος, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και Θεόδωρος Αλεξάς, παραολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας, συνοδεία μαθητών.

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα υποδεχθεί στον Πύργο του Άιφελ και θα αποχαιρετήσει, κατά την άφιξη και αναχώρηση αντίστοιχα, ομάδα νέων από το Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών «Ο Πυρσός» και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών με παραδοσιακές φορεσιές.

Για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας θα γίνει:

Α) διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων, κατά τις ώρες 18.00 – 20.00, στις ακόλουθες οδούς: Εθνικής Αντίστασης, Βασ. Κωνσταντίνου, Στρ. Μακρυγιάννη (από το ύψος της συμβολής με την οδό Μητρομάρα και βόρεια έως και τη συμβολή με την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου), Ηρ. Πολυτεχνείου (από το ύψος της συμβολής με την οδό Νικολακοπούλου και δυτικά έως και τη συμβολή με την οδό Ελ. Βενιζέλου), Ελ. Βενιζέλου, Νικ. Σπέντζα, Θεοδωρακοπούλου (από τη συμβολή με την οδό Νικ. Σπέντζα και ανατολικά έως και τη συμβολή με την οδό Κανάρη), Αγίου Χαραλάμπους (από τη συμβολή με την οδό Θεοδωρακοπούλου και νότια έως και τη συμβολή με την οδό Αγ. Αθανασίου).

Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά το ως άνω διάστημα, θα διεξάγεται ως εξής:

-Από Πύργο προς Πύλο: Ε.Ο. Κυπαρισσίας – Πύλου, Αναπαύσεως, αριστερά Παναγιώταρου Οπλαρχηγού, δεξιά Ε.Ο. Φιλιατρών – Κορυφασίου

-Από Πύλο για Πύργο: Ε.Ο. Φιλιατρών – Κορυφασίου, αριστερά Πανγιώταρου Οπλαρχηγού, δεξιά Ε.Ο. Κυπαρισσίας Πύλου.

Β) απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων κατά τις ώρες 18.00 – 20.00 στις οδούς: Εθν. Αντίστασης (έως τη συμβολή με την οδό Βασ. Κωνσταντίνου), Βασ. Κων/νου

Ελ. Βενιζέλου, Νικ. Σπέντζα, Θεοδωρακοπούλου (από τη συμβολή με την οδό Νικ. Σπέντζα και ανατολικά έως και τη συμβολή με την οδό Αγίου Χαραλάμπους), Αγίου Χαραλάμπους (από τη συμβολή με τη οδό Θεοδωρακοπούλου και νότια έως και τη συμβολή με την οδό Αγίου Αθανασίου).