Υπογειοποίηση του 70% του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στη Μεσσήνη

Υπογειοποίηση του 70% του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στη Μεσσήνη

Την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στην πόλη της Μεσσήνης εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος.

Όπως είπε, με το συγκεκριμένο έργο η πόλη αναβαθμίζεται, εκσυγχρονίζεται, αλλά κυρίως θωρακίζεται, προκειμένου για τα επόμενα πενήντα χρόνια να έχει ένα σύγχρονο και ασφαλές ενεργειακό δίκτυο.

Εκτίμησε δε, ότι το έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχει ολοκληρωθεί σε 5 μήνες, συνολικά δηλαδή θα έχει περατωθεί σε 17 μήνες και το 70% του δικτύου της πόλης της Μεσσήνης.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι μετά το έργο της υπογειοποίησης θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση 6,5 χιλιομέτρων μέσα στην πόλη, ενώ εκτίμησε ότι η Μεσσήνη θα είναι από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα που θα έχουν ένα τόσο μεγάλο ποσοστό δικτύου υπογειοποιημένο.

Από την πλευρά του, ο εργοδηγός της ΔΕΔΔΗΕ, Γιώργος Πολυχρόνης, ζήτησε την κατανόηση του κόσμου κατά τη διάρκεια των εργασιών, σχολιάζοντας ότι μπορεί να υπάρξει προσωρινά ταλαιπωρία. αλλά μόλις ολοκληρωθεί το έργο θα δουν μια νέα πόλη. Επίσης, εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει πριν από το πανηγύρι.
Π.Μπ.