Αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Μάνη για διακίνηση ναρκωτικών

Αστυνομική επιχείρηση  στη Δυτική Μάνη για διακίνηση ναρκωτικών

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διακινούσαν και κατείχαν ναρκωτικές ουσίες, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερα άτομα, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 250 γραμμάρια ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης.

«Ζελεδάκια» και «πάστα»
Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δυτικής Μάνης και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, ένας 39χρονος, ένας 48χρονος, ένας 50χρονος, Έλληνες και μία 59χρονη Ολλανδή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη από την Αστυνομία, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι ένας 50χρονος, κάτοικος Νεοχωρίου τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κατεργασμένης κάνναβης) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έγινε έρευνα στον σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (τύπου πάστας), συνολικού βάρους 245,2 γραμμαρίων. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν τρία γυάλινα βάζα που περιείχαν το καθένα σε μορφή πάστας 70,3, 64,9 και 110 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, πωλούσε τα συγκεκριμένα ναρκωτικά προς 20 ευρώ το γραμμάριο

-Τέσσερα τεμάχια κατεργασμένης κάνναβης, σε μορφή «ζελεδάκια»

-0,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

-Ένας μεταλλικός τρίφτης.

Άλλες τρεις συλλήψεις
Στη δεύτερη περίπτωση, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι 48χρονου στα Ρίγκλια βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 2 γραμμαρίων.

Στην τρίτη περίπτωση, σε έρευνα σε σπίτι 39χρονου στις Θαλάμες βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 2,8 γραμμαρίων.

Τέλος, στην τέταρτη περίπτωση, σε έρευνα σε σπίτι 59χρονης Ολλανδής στη Μάνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 6,9 γραμμαρίων. Ειδικότερα, βρέθηκε ακατέργαστη κάνναβη σε τρεις νάιλον συσκευασίες βάρους 2,4, 2,1 και 2,4 γραμμαρίων.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και μόνο στον 50χρονο τέθηκαν περιοριστικοί όροι.

Της Βίκυς Βετουλάκη