Χριστιανούπολη: Απομακρύνθηκε η χειροβομβίδα

Χριστιανούπολη: Απομακρύνθηκε η χειροβομβίδα

Κλιμάκιο από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), που επιχειρεί για περιστατικά Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανημάτων Μηχανισμών – Πυρομαχικών (ΕΜ/Μ-Π) (EOD), παρέλαβε και απομάκρυνε με ασφάλεια χθες το πρωί τη χειροβομβίδα που βρέθηκε προχθές στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη.

Η δε χειροβομβίδα μοιάζει να είναι του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Παράλληλα, σε όλο το χώρο έγινε έρευνα για εκρηκτικά κατάλοιπα πολέμου, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί κάτι.

Διακοπή εργασιών ανάπλασης προαυλίου Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Κατεπείγουσα διακοπή εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Ανάπλαση προαυλίου στον Ιερό Ναό Αγίας Σωτήρος Τ.Κ. Χριστιάνων Δήμου Τριφυλίας», για λόγους ανωτέρας βίας, αποφάσισε η Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Μεσσηνίας – Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων. Στην απόφαση αναγράφεται, μεταξύ άλλων, ότι, «αποφασίζουμε την προσωρινή διακοπή κάθε εργασίας και στο σύνολο του έργου, για λόγους ανωτέρας βίας (σοβαρή κατάσταση επικινδυνότητας λόγω εύρεσης επικίνδυνων εκρηκτικών υλικών) και έως της άρσης της από τις αρμόδιες Αρχές. Έως την αποκατάσταση της ασφάλειας του χώρου του εργοταξίου, ο ανάδοχος υποχρεούται να συμβάλει όπως αυτό του ζητηθεί και είναι εφικτό τις αρμόδιες Αρχές για την αποκατάσταση της ασφάλειας του χώρου του έργου. Επίσης, ο ανάδοχος θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες Αρχές και τη Διευθύνουσα Υπηρεσία για την ύπαρξη τυχόν εύφλεκτων ή άλλων επικίνδυνων υλικών στους χώρους του εργοταξίου και να συνεργαστεί μαζί τους για τυχόν απαιτούμενες ενέργειες που θα ακολουθήσουν την αποκατάσταση του χώρου. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Η παρούσα έχει ισχύ μέχρι την ανάκλησή της από τη διευθύνουσα υπηρεσία του έργου».
Η.Γ.