Δ.Σ. Τριφυλίας: Ψήφισμα για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά & το φράγμα

Δ.Σ. Τριφυλίας: Ψήφισμα για το δρόμο Γαργαλιάνοι  – Φιλιατρά & το φράγμα

Ομόφωνα αποδεκτή έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στη συνεδρίασή του την Παρασκευή το βράδυ, απόντος του δημάρχου, την πρόταση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κατερίνας Τσιγκάνου, για την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο το Σώμα υιοθετεί και συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα και τις ανησυχίες του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων σχετικά με το έργο του δρόμου Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά και το φράγμα στο Φιλιατρινό ποταμό, καθώς και τα αρδευτικά του δίκτυα.

Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, κατά τη σημερινή (σ.σ. της Παρασκευής) 14η συνεδρίασή του (24-5-2024), λαμβάνοντας υπόψη και την επιστολή διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μέχρι σήμερα στο υπό κατασκευή έργο “Δρόμος Γαργαλιάνοι  Φιλιατρά”, υιοθετεί και συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα και τις ανησυχίες του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, και ταυτόχρονα ζητάμε από την Περιφέρεια:

1. Να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην πνιγούμε με την πρώτη νεροποντή. Να καθαριστούν τα ρέματα, να οδηγηθούν τα όμβρια ύδατα σε κατάλληλους ασφαλείς αποδέκτες και ό,τι άλλο επιτάσσει ένα σύγχρονο έργο.

2. Το έργο να μη μείνει ούτε ώρα χωρίς χρηματοδότηση, όπως διαφαίνεται ότι έχει συμβεί στην παρούσα φάση του. 3. Να χρηματοδοτηθεί, να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί άμεσα, ώστε να μη στερηθεί ο τόπος μας και άλλα έργα που έχει ανάγκη.

4. Να προχωρήσουν άμεσα οι απαλλοτριώσεις, να γίνει το δικαστήριο στην ώρα του και να κατατεθούν τα χρήματα στους δικαιούχους έγκαιρα. Θεωρούμε επίσης αδιανόητο το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου που σχεδίασε και δημοπράτησε αυτό το έργο δεν έλαβε υπ’ όψιν τη συναρμογή των μελετών του δρόμου με αυτή των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού Φράγματος, οπότε θα υπάρχουν πρόσθετες καθυστερήσεις και οικονομικές επιβαρύνσεις σε δύο ζωτικής σημασίας έργα για την Τριφυλία, τα οποία έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πολλά χρόνια πριν.

Καλούμε την Περιφέρεια, αλλά και την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να αφουγκραστούν τις αγωνίες του αγροτικού κόσμου και όλης της τριφυλιακής κοινωνίας και να επισπεύσουν όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων, ώστε να κατασκευαστούν το συντομότερο δυνατόν τα δύο αυτά αναπτυξιακά και μέγιστης σημασίας έργα για την Τριφυλία».

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πριν από δύο εβδομάδες, την Παρασκευή 10 Μαΐου, στην 2η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, θέμα και ερωτήσεις για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Ενωμένοι», Κυριαζής (Άκης) Κατρίτσης, αναφερόμενος στα προβλήματα αλλά και την καθυστέρηση στην υλοποίησή του, με τον αντιδήμαρχο Αντώνιο Βλάχο να του απαντά: «Το έργο πάει μια χαρά. Προκαλείτε ανησυχία…».

Έπειτα από μόλις δύο εβδομάδες και ο κ. Βλάχος και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, απόντος του δημάρχου, συμφώνησαν στην έκδοση ψηφίσματος για προβλήματα, καθυστερήσεις και ανησυχία σχετικά με το έργο του δρόμου Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά…

Του Ηλία Γιαννόπουλου