Ευκλής: Συνάντησε όλες τις ομορφιές της άνοιξης στα θεσσαλικά Άγραφα

Ευκλής: Συνάντησε όλες τις ομορφιές  της άνοιξης στα θεσσαλικά Άγραφα

Ένα εντυπωσιακό τετραήμερο στα θεσσαλικά Άγραφα, στο τέλος Απριλίου, με πολλές μαγευτικές εντυπώσεις, μας περιγράφει το μέλος του «Ευκλή», Ευαγγελία Παυλοπούλου:

«Όλη η φιλική παρέα του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής”, ορειβατική και πεζοπορική, συναντήσαμε και απολαύσαμε τις πιο ωραίες εικόνες της ανοιξιάτικης φύσης…

Τα χρώματα της ψυχής μας:

-Το γαλάζιο του Ουρανού και το κίτρινο του Ήλιου στις βουνοκορφές, αλλά και το λευκό του χιονιού

-Το καφέ, το γκρι, το μαύρο των βουνών, των φαραγγιών και της πέτρας

-Το πράσινο, σε όλες τις αποχρώσεις του, στα ψηλά δέντρα και στην πλούσια βλάστηση του πυκνού δάσους

-Το γαλαζοπράσινο της λίμνης Στεφανιάδας, άλλοτε άγριας με αέρα και άλλοτε ήρεμης και τα γάργαρα, ορμητικά νερά, στους καταρράκτες, στα φαράγγια και στα ρυάκια, κοντά στα γραφικά χωριουδάκια

-Τα αγριολούλουδα σε όλα τα χρώματα…

Η ενέργεια και η ιστορικότητα της φιλόξενης Γης των θεσσαλικών Αγράφων που πατήσαμε, μας έδωσε, ορειβατώντας και πεζοπορώντας, σωματική και ψυχική ευφορία και δύναμη να συνεχίσουμε, με το στόχο και την ελπίδα του “Όλο ψηλότερα… στη ζωή μας”».

Το πλούσιο πρόγραμμα των τεσσάρων ημερών περιελάμβανε: Πεζοπορία μέχρι τον καταρράκτη Σούδα. Ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Αγράφων, την Καράβα, στα 2.184 μ. υψόμετρο. Γνωριμία με τη λίμνη Λούτσα στα 1900 μ. Επίσκεψη στην Ι. Μ. Σπηλιάς. Πεζοπορία στο «Μονοπάτι των Προσκυνητών» από τη Μονή έως το καταπράσινο Λεοντίτο. Καγιάκ στη λίμνη Στεφανιάδα. Πεζοπορία στο μονοπάτι Α29 για αποθεραπεία μέσα στο πευκόφυτο βουνό, στο χωριό Βασιλάδες, και επίσκεψη στο ποτάμι Πλατανιάς.