Έφοδος της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά με 19 συλλήψεις

Έφοδος της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά με 19 συλλήψεις

Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν όπλο, ναρκωτικά και κλεμμένες πινακίδες

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Μεσσηνίας και Αρκαδίας σε καταυλισμούς Ρομά σε περιοχές των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, με τις συλλήψεις να φτάνουν τις 19.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν έξι άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, πέντε άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τρία άτομα για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο άτομα για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ένα άτομο για ναρκωτικά και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ένα άτομο για ναρκωτικά και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και, τέλος, ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επίσης, στους καταυλισμούς εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 78 ναρκωτικά δισκία, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή, μικροποσότητα κάνναβης, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή, ένα αλυσοπρίονο, ένα σκαπτικό δράπανο, μία κονσόλα και ένα ξιφίδιο.

Τέλος, εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές, με τις δύο να έχουν διαπραχθεί από έναν 18χρονο Ρομά. Αρχικά στις 24 Απριλίου έκλεψε αυτοκίνητο από τη Μεσσήνη, ενώ τις επόμενες μέρες μπήκε σε στάβλο στο Αριοχώρι, από όπου έκλεψε εργαλεία. Η άλλη περίπτωση κλοπής αφορά οικία στην Καλαμάτα, με δράστη έναν 27χρονο Ρομά, που αφαίρεσε χρυσαφικά και 200 ευρώ.

Από την Αστυνομία επισημαίνεται ότι οι εν λόγω δράσεις είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση