Euroleague: Στον τελικό o Παναθηναϊκός, 73-57 την Φενέρ

Euroleague: Στον τελικό o Παναθηναϊκός, 73-57 την Φενέρ

Το πρώτο βήμα για την «πράσινη» επιστροφή στον ευρωπαϊκό θρόνο επετεύχθη με… κατάθεση ψυχής και αποτελεσματική άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός Aktor ύστερα από έναν ημιτελικό για γερά νεύρα (για 30′) «λύγισε» τη Φενέρμπαχτσε και μπροστά σε 4.000 οπαδούς του πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Final Four, μετατρέποντας το 4ο δεκάλεπτο σε ένα «πράσινο» πάρτι. Πλέον, οι παίκτες του Αταμάν περιμένουν τον αντίπαλό τους από το ζευγάρι Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρήκε σπουδαία ψυχικά αποθέματα, μάτσαρε σε απόλυτο βαθμό το physicality των Τούρκων, έβγαλε χαρακτήρα στο παρκέ της “Uber Arena” και έδειξε ό,τι έδειχνε ολόκληρη τη σεζόν: πως έχει φτιαχτεί για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, παίζοντας «ατσάλινη» άμυνα όταν χρειάζεται.

Ο Ματίας Λεσόρ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη ρακέτα (), με τον Κέντρικ Ναν να τα δίνει όλα στο παρκέ (), παρά τις προσπάθειες του Γιασικεβίτσιους να τον περιορίσει. Σπουδαία εμφάνιση από τους Τζέριαν Γκραντ () – Ιωάννη Παπαπέτρου, άλλαξε το μομέντουμ ο πολύτιμος Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ().

Στην αντίπερα όχθη, το δίδυμο Νάιτζελ Χέις – Ντέιβις () – Νέιτ Σέστινα () δημιούργησε προβλήματα, ο Μάρκο Γκούντουριτς ήταν σε καλό βράδυ (), αλλά ο Σκότι Ουίλμπεκιν και η θέση «5» αποτέλεσαν… ανοιχτές πληγές για τους Τούρκους.

Θυμίζουμε πως το τζάμπολ του Final Four αμαυρώθηκε από το… απόλυτο φιάσκο της διοργανώτριας αρχής και της γερμανικής αστυνομίας. Επεισόδια πριν από την έναρξη από Τούρκους χούλιγκαν, «ντου» στο γήπεδο, 25′ καθυστέρηση της έναρξης του ημιτελικού και όχι μόνο, ήταν μερικά από τα στοιχεία που έβαλαν μια «μαύρη κηλίδα» στο event.

sdna.gr