Εξιχνιάσθηκαν κλοπές σε επιχειρήσεις στην Καλαμάτα

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές σε επιχειρήσεις στην Καλαμάτα

Κλοπές που είχαν γίνει τους προηγούμενους μήνες εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας με δράστες δύο Ρομά.

Στην πρώτη περίπτωση, στις 15 Ιανουαρίου, ο δράστης είχε αναρριχηθεί στον 1ο όροφο γυμναστηρίου στην Καλαμάτα και από ανασφάλιστο παράθυρο εισήλθε και αφού ερεύνησε τους χώρους, αφαίρεσε 300 ευρώ. Όπως αποδείχτηκε, δράστης είναι ένας 27χρονος Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Στη δεύτερη περίπτωση αποδείχτηκε ότι ένας 44χρονος είναι υπεύθυνος για τρεις διαρρήξεις σε επιχειρήσεις της Καλαμάτας που έγιναν τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου 2023. Αρχικά έσπασε τζαμαρία πρόσοψης ζαχαροπλαστείου και στη συνέχεια από την ταμειακή μηχανή αφαίρεσε 200 ευρώ. Ακολούθως διέρρηξε φαρμακείο και αφού ερεύνησε τους χώρους, αποχώρησε χωρίς να αφαιρέσει κάτι. Τέλος, την ίδια νύχτα διέρρηξε μίνι μάρκετ και αφαίρεσε 300 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 100 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Επίσης στην Καλαμάτα, τις προηγούμενες ημέρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, συνελήφθη ένας 29χρονος Ρομά, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα απάτης μέσω υπολογιστή και απάτη.