Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας ξεκινά να λειτουργεί και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας ξεκινά να  λειτουργεί και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Την αύξηση των Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας από 18 σε 63 από το τέλος του μήνα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.  Η απόφασή του, μάλιστα, περιλαμβάνει τη δημιουργία Γραφείου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Μιλώντας στον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι ήδη λειτουργεί ένα «safe house» σε κάθε νομό, όπου φιλοξενούνται θύματα ενδοοικογενειακής βίας για όσο καιρό χρειαστεί, και μέχρι οι γυναίκες να νιώσουν ασφαλείς. Μάλιστα, όπως σημείωσε, ετησίως 20.000 γυναίκες αναζητούν στέγη.

«Η βία συνέβαινε πάντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τώρα αποκαλύπτεται, καθώς τα στόματα ανοίγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε πως καθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 80 περιστατικά, 40 συλλήψεις και 150 κλήσεις στο 100. Συμπλήρωσε, δε, με έμφαση πως πλέον το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίνεται στις κλήσεις μέσα σε 5 δευτερόλεπτα.