Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής  στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού το Παμμεσσηνιακό Προσκύνημα της Παναγίας της Ελεήστριας στην Κορώνη και ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός της Παναγίας της “Πεταλιδιώτισσας”, στη γενέτειρα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, στο Πεταλίδι.

Κορώνη
Στο Παμμεσηνιακό Προσκύνημα της Παναγίας της Ελεήστριας προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κορώνης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ελεήστριας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Πύλου – Νέστορος, παρουσία του δημάρχου Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, των βουλευτών Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά και Ιωάννη Λαμπρόπουλου, της υποψήφιας ευρωβουλευτού Νόνης Δούνια, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημητρίου Πτωχού, του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ευσταθίου Αναστασόπουλου, του προέδρου του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημητρίου Μανιατάκη και πολλών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Αμέσως μετά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον αύλειο χώρο του Προσκυνήματος τελέσθηκε το καθιερωμένο τρισάγιο ενώπιον των προτομών του μακαριστού μητροπολίτου Μεσσηνίας κυρού Χρυσοστόμου Δασκαλάκη και των Εθνομαρτύρων Επισκόπων Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και Μεθώνης Γρηγορίου Παπαθεοδώρου.

Πεταλίδι
Στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Πεταλιδιώτισσας προέστη της Θείας Λειτουργίας και της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από τον εφημέριο της κωμόπολης του Πεταλιδίου, πρωτοπρεσβύτερο Σωτήριο Ντιμπ.

Μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πεταλιδίου Μάκης Φύκιρης, η υποψήφια ευρωβουλευτής Βίκυ Φλέσσα και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.