Καλαμάτα: Προσποιήθηκε χειρουργό του Νοσοκομείου και απέσπασε 4.000 ευρώ από 77χρονη

Καλαμάτα: Προσποιήθηκε χειρουργό του Νοσοκομείου και απέσπασε 4.000 ευρώ από 77χρονη

Το ποσό των 4.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει ένας 59χρονος Καλαματιανός από 77χρονη, όταν αυτή έπεσε θύμα του γνωστού κυκλώματος που παρουσιάζει ότι μέλος της οικογένειάς σου έχει πάθει σοβαρό ατύχημα.

Χάρις στην κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ο 59χρονος, που φέρεται να είναι ο «εισπράκτορας», εντοπίσθηκε και συνελήφθη, ενώ βρέθηκαν και τα χρήματα.

Εξαπάτηση
Το μεσημέρι της Τετάρτης άγνωστος άντρας τηλεφώνησε στην 77χρονη και της συστήθηκε ως χειρουργός του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Της είπε ότι η κόρη της έχει πέσει θύμα πολύ σοβαρού τροχαίου ατυχήματος και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Της ζήτησε δε χρήματα, τα οποία έπρεπε να δώσει αμέσως. Την έπεισε να τα βάλει σε μια τσάντα και να τα αφήσει στην είσοδο του σπιτιού της για να τα παραλάβει.

Η γυναίκα πράγματι έβαλε τα χρήματα σε σακούλα και τα κατέβασε στην είσοδο του σπιτιού, τα οποία, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, παρέλαβε ο 59χρονος. Ευτυχώς, πολύ γρήγορα η 77χρονη συνειδητοποίησε πως όλα ήταν ψέματα και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Η αντίδραση της Ασφάλειας Καλαμάτας ήταν άμεση και από πληροφορίες και βιντεοληπτικό υλικό που συλλέχθηκε, ο άνθρωπος που πήρε την τσάντα με τα χρήματα, ο 59χρονος, αναγνωρίσθηκε, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς στο κέντρο της Καλαμάτας και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 900 ευρώ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στην Καλαμάτα βρέθηκε και το ποσό των 3.200 ευρώ.
Β.Β.