Κατατέθηκε στα ΣΔΙΤ ο φάκελος για τη Ναυτική Ακαδημία στην Μπούκα

Κατατέθηκε στα ΣΔΙΤ ο φάκελος  για τη Ναυτική Ακαδημία στην Μπούκα

Στη Μονάδα ΣΔΙΤ κατατέθηκε ο φάκελος του έργου για τη χρηματοδότηση και κατασκευή της Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας στην Μπούκα Μεσσήνης, όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της Ναυτικής Ακαδημίας ανέδειξε τον Οκτώβριο του 2021 με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του το «Θ», καθώς επί τέσσερις δεκαετίες παραμένει ανεκμετάλλευτη προνομιακή παραλιακή έκταση 50 στρεμμάτων που έχει δωρίσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Κατάθεση φακέλου
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Λαμπρόπουλος, αναφέρει ότι επισκέφθηκε την Πέμπτη τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση και το διευθυντή Μονάδας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Νίκο Σέργη, με τους οποίους συζήτησε την ίδρυση της Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας στην Μπούκα Μεσσήνης με ΣΔΙΤ.

Μετά την κατάθεση της πρότασης τις προηγούμενες ημέρες από το υπουργείο Ναυτιλίας, προς τη Μονάδα ΣΔΙΤ για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση έργου Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, θα ακολουθήσει αξιολόγηση από τη Μονάδα ΣΔΙΤ, η οποία θα γίνει σε σύντομο χρόνο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο βουλευτής.

Ακολούθως, θα διαβιβαστεί η εισήγηση μαζί με το φάκελο της πρότασης στη Διυπουργική Επιτροπή, στην οποία πρόεδρος είναι ο υπουργός κ. Παπαθανάσης και μέλη οι υπουργοί Χρήστος Στυλιανίδης, Χρήστος Σταϊκούρας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Άκης Σκέρτσος.

Γρήγορους ρυθμούς
Η Διυπουργική θα αποφασίσει για την ένταξη του έργου στα ΣΔΙΤ και κατόπιν η αναθέτουσα αρχή, που είναι το υπουργείο Ναυτιλίας, θα μπορεί να ξεκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία.

Ο κ. Λαμπρόπουλος χαρακτήρισε δεδομένη την πολιτική βούληση των υπουργείων Ναυτιλίας και Οικονομίας και τόνισε πως οι διαδικασίες προχωρούν πλέον με γρήγορους ρυθμούς.

«Η προσπάθειά αυτή, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία μου, από το Σεπτέμβριο του 2022, έπειτα από συνάντηση με τον τότε υπουργό Ναυτιλίας, και συνεχίζεται με τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αποτελεί ένα σημαντικό και υψηλής προτεραιότητας έργο για τη Μεσσήνη, τη Μεσσηνία, αλλά και την Εμπορική Ναυτιλία, το οποίο εισέρχεται σε φάση υλοποίησης.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, το διευθυντή της Μονάδας ΣΔΙΤ Νίκο Σέργη, τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, τον νυν υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και το γ.γ. Ναυτιλίας Ευάγγελο Κυριαζόπουλο», τόνισε σε δήλωσή του ο Μεσσήνιος βουλευτής. 

Της Βίκυς Βετουλάκη