Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: «Προορισμός – Ταξίδι» με επιλεγμένα ντοκιμαντέρ από το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: «Προορισμός – Ταξίδι» με επιλεγμένα ντοκιμαντέρ από το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Στη δράση «Προορισμός – Ταξίδι» του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, φέρνοντας επιλεγμένα ελληνικά ντοκιμαντέρ στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μεσσηνίας.

Η εν λόγω δράση «απλώνει» το πνεύμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε ένα ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με το ποιοτικό ελληνικό ντοκιμαντέρ.

Η συνεργασία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 8 Μαΐου, με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Κόκκινος Δάσκαλος» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, στο χώρο του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Κουτσομητοπούλου 6). Τους μήνες, δε, Ιούλιο και Αύγουστο οι προβολές θα ενταχθούν στη δράση του Κέντρου Solar Cinema, με προβολές σε κοινότητες και χωριά του Νομού Μεσσηνίας.

Πρόγραμμα προβολών Μαΐου – Ιουνίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ

 «Ο Κόκκινος Δάσκαλος» |  Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Βασιλόπουλος

Μοντάζ: Pietro Radin

Ήχος: Μαρίνος Αθανασόπουλος

Έτος Παραγωγής: 2024

Διάρκεια: 100′

Δύο πολιτικές δίκες και εκτελέσεις έχουν αφήσει ανεξίτηλο ίχνος στην μετεμφυλιακή Ελλάδα. Η δίκη του Νίκου Μπελογιάννη και η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη. O Πλουμπίδης, όμως, έφυγε μόνος, συκοφαντημένος, ατιμασμένος. Το προσωπικό δράμα και το συλλογικό πεπρωμένο συνδιαμορφώνουν αυτόν τον προμηθεϊκό ήρωα που μοιάζει να πηγάζει από αρχαία τραγωδία.

Δευτέρα 13 Μαΐου – The Missing Piece  74’, Άγγελος Τσάτσης

Δευτέρα 20 Μαΐου – Μεταμόρφωση 90’, Κώστας Αθουσάκης

Δευτέρα 27 Μαΐου – The Land of Forgotten Songs 92’, Βλαδίμηρος Νικολούζος

Δευτέρα 3 Ιουνίου – Λώξη 86’,  Δημήτρης Ζάχος

Δευτέρα 10 Ιουνίου – Vanessa Vinson Vibes  90’, Ανδρέας Σιαδήμας

Δευτέρα 17 Ιουνίου – Gas Station or the Pigeons of Lahor  70’, Θωμάς Σίδερης

Δευτέρα 24 Ιουνίου – Οι Ελευσίνιοι  108’, Φίλιππος Κουτσάφτης

Ώρα έναρξης προβολών: 21.00

Ώρα προσέλευσης: 20.30.