Λαμπρός ο εορτασμός της 199ης επέτειου «της εξόδου του Άρεως»

Λαμπρός ο εορτασμός της 199ης  επέτειου «της εξόδου του Άρεως»

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 199η επέτειος της εξόδου του ένδοξου Μπρίκιου «Άρης» στην Πύλο από το Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Νιόκαστρο της Πύλου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αντιναύαρχος Λ.Σ. Αγγελόπουλος Πελοπίδας, επίτιμος Α’ Υπαρχηγού Λ.Σ. και πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ.

Οι επίσημοι επιβιβάστηκαν σε πλωτό μέσο με κατεύθυνση τη νήσο Σφακτηρία, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των ηρώων πεσόντων Σταύρου Δ. Σαχίνη, Αναστασίου Δ. Τσαμαδού, Χ. Αναγνωσταρά και του Ιταλού φιλέλληνα Σαντόρε ντι Σανταρόζα, από το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, τον πρόεδρο της Κοινότητας Πύλου Ηλία Σαρρή, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου Γεώργιο Κουφόγιωργα, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, τον αντιναύαρχο Λ.Σ. Αγγελόπουλο Πελοπίδα, επίτιμο α’ υπαρχηγού Λ.Σ. και πρόεδρο της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. και τον απόγονο του Ήρωα Χ. Αναγνωσταρά Χρήστο Κορομηλά, λοχαγό Πεζικού και διευθυντή του Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας,

ανέφερε: «Την 26η Απριλίου αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες της Επανάστασης, εδώ στον ένδοξο όρμο του Ναυαρίνο. Ο Αγώνας για την Ελευθερία είναι ένας αγώνας δρόμου εμπνευσμένος από την αυτοθυσία των ηρώων μας. Με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Σφακτηρίας και “της εξόδου του Άρεως”, η αυτοθυσία των ηρώων υπενθυμίζει σε όλους μας τον αγώνα για τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους».