Με μεγάλο ενδιαφέρον η εκδήλωση του Αστέρα Καλαμάτας για το ρόλο του αθλητισμού στον εκφοβισμό

Με μεγάλο ενδιαφέρον η εκδήλωση του Αστέρα Καλαμάτας για το ρόλο του αθλητισμού στον εκφοβισμό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 25 Μαΐου η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο Αστέρας Καλαμάτας με θέμα: «Το φαινόμενο του εκφοβισμού «Bullying” – Ο ρόλος του αθλητισμού». Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον όμορφο πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού «House By Phaos» και δεν θα μπορούσε να μην παραβρεθεί η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Το «παρών» έδωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της περιφερειακής μας Ένωσης σωματείων μπάσκετ, Σταύρος Κουκάκης , ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Μακαρούνης και το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Κυριακουλάκος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αθλητικός ψυχολόγος κ. Γιάννης Ζαρώτης, ενώ τιμήθηκε από τον Αστέρα Καλαμάτας, ο κ. Μιχάλης Πελεκάνος για την προσφορά του στο Ελληνικό Μπάσκετ.

«Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον Αστέρα Καλαμάτας για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς το bullying είναι καθημερινό θέμα και απασχολεί ολόκληρη την κοινωνία και όπως αναπτύχθηκε και από τον κ. Ζαρώτη, ο Αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή. Το θέμα από μόνο του είναι εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς αφορά την οικογένεια, το σχολείο, τον Αθλητισμό και η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., στα πλαίσια της εξωστρέφειας της, προτίθεται να κάνει μία ανάλογη μεγάλη εκδήλωση στις αρχές της επόμενης αγωνιστικής περιόδου για όλες τις ομάδες καλαθοσφαίρισης της ευρύτερης περιοχής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.