Μεσσήνη: Η δημοτική αδιαφορία «κρύβει» έναν παραλιακό θησαυρό

Μεσσήνη: Η δημοτική αδιαφορία «κρύβει» έναν παραλιακό θησαυρό

Παρότι η περιοχή “Γιασεμιά” ή “Κουρτόραχη”, στα όρια του Δήμου Μεσσήνης, έχει σημαντική ιστορία, αφού υπήρχε εταιρεία που καλλιεργούσε γιασεμιά και αιθέρια έλαια, εξ ου και το όνομά της, δε μας ήταν γνωστή. Μέχρι που τις προηγούμενες μέρες ομάδα κατοίκων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μάς έστειλαν κάποιες φωτογραφίες και μερικά σχόλια αγανάκτησης. Κι αυτό, γιατί, όπως διαπιστώσαμε, αν και διαθέτει μια εξαιρετική παραλία, με κατάλληλη σήμανση για τα πεντακάθαρα νερά της, η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης έχει κάνει ό,τι… περνάει από το χέρι της για την υποβάθμισή της.

Δεν υπάρχει καμία οδική σήμανση για την προσέγγισή της, δείχνει χρόνια αδιαφορία για το δρόμο που οδηγεί στην παραλία, η περιοχή είναι γεμάτη σκουπίδια και χόρτα, ο οδικός φωτισμός είναι αναμμένος όλο το 24ωρο και γενικότερα αδιαφορεί για την ανάδειξή της, αν και με υποτυπώδη έργα θα μπορούσε να την αναπτύξει τουριστικά.

Όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση των αρμοδίων, αφού οι κάτοικοι έχουν ενημερώσει επανειλημμένα, αλλά δε δείχνει να… ιδρώνει το αφτί κανενός.   

Κι εδώ, φυσικά, προκύπτει αβίαστα ένα ερώτημα: Η περιοχή δεν αναδεικνύεται λόγω αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής ή η γειτνίασή της με μεγάλη τουριστική μονάδα είναι ο… γόρδιος δεσμός;

Απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα δεν ελπίζουμε ότι θα πάρουμε, αλλά θεωρούμε ότι υποχρέωση του Δήμου Μεσσήνης είναι να εργάζεται για την ευημερία όλων των δημοτών του. Εξάλλου, αυτή ήταν και η υπόσχεση του δημάρχου, όταν ζητούσε την ψήφο των δημοτών του, αλλά και όταν ορκιζόταν κατά την ανάληψη των καθηκόντων του…

Α.Π.