Ναυάγιο Πύλου -Συγκεντρώσεις πριν τη δίκη: Συλλογικότητες καταγγέλουν τα επεισόδια ξυλοδαρμού και συλλήψεων

Ναυάγιο Πύλου -Συγκεντρώσεις πριν τη δίκη: Συλλογικότητες καταγγέλουν τα επεισόδια ξυλοδαρμού και συλλήψεων

Ένταση επικρατεί εδώ και αρκετή ώρα έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας, με αφορμή τη σημερινή δίκη των Αιγυπτίων που φέρονται ως διακινητές του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, τον περασμένο Ιούνιο. Οι συγκεντρώσεις των διαμαρτυρόμενων για τη σημερινή δίκη φαίνεται να δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα, με αποτέλεσμα την προσαγωγή τριών ατόμων και τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός.

Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα που βρίσκονται συγκεντρωμένα έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας, από νωρίς σήμερα το πρωί, κάνουν λόγο για ακραία επίθεση της Ελληνικής Αστυνομίας εναντίον τους.

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επιθεση στην συγκέντρωση μας. Ο κατήφορος της καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει πάτο. Χτυπάνε τους εργαζόμενους για να συγκαλυφθεί ο πραγματικός ένοχος των ναυαγίων που είναι η πολιτική του κυβερνήσεων, ΕΕ ΝΑΤΟ. Απαιτούμε άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας
Η Καλαμάτα ζει μέρες χούντας. Η πρόσβαση στα δικαστήρια Καλαμάτας, που ξεκινάει σε λίγο η δίκη των 9 επιζώντων προσφύγων του ναυαγίου της Πύλου, απαγορεύεται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κλούβες και ματ έχουν αποκλείσει το χώρο, η συγκέντρωση έχει ήδη χτυπηθεί και υπάρχουν 3 συλληφθέντες και ένας τραυματίας.
Απαιτούμε:

  • την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο της συγκέντρωσης
  • την άμεση απελευθέρωση των 3 συλληφθέντων

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει άλλο ένα κρατικό έγκλημα θα πέσει στο κενό.
Η αλληλεγγύη θα νικήσει.