Ο «Άμλετ» στο Κάστρο Καλαμάτας τον Αύγουστο

Ο «Άμλετ» στο Κάστρο  Καλαμάτας τον Αύγουστο

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, θα παρουσιάσει η «Εποχή Τέχνης» το καλοκαίρι του 2024 και στην Καλαμάτα θα παιχτεί την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Αυγούστου στο κάστρο.

Μέσα από τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό.

Ο Θέμης Μουμουλίδης επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, με επικεφαλής τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ.

Με όχημα την μεγαλειώδη ποιητική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, η παράσταση παρακολουθεί το «γκρέμισμα» ενός κόσμου, ανίκανου να υπακούσει σε κανόνες και ηθική. Ένας κόσμος σκοτεινός, αδίστακτος, όπου η φιλία αλλά και οι σχέσεις αίματος δε σημαίνουν τίποτε. Ένας «ετοιμόρροπος» κόσμος σκοπιμοτήτων και ιδιοτέλειας: η χώρα αυτή ονομάζεται Κτηνωδία. Ο Άμλετ γνωρίζει εξαρχής ότι αυτός ο κόσμος είναι σάπιος και πρέπει να καταστραφεί: καμιά χρήση του κόσμου δεν είναι καλή. Να βουλιάξει!

Σε όλη τη διαδρομή του έργου, ο Άμλετ-Σαίξπηρ, με μοναδικό όπλο τη θεατρική μηχανή, δε σταματά να αποκαλύπτει και να καταγγέλλει.

Ο Σαίξπηρ αναθέτει στον Άμλετ να «στήσει» μια παράσταση μέσα στην παράσταση, ώστε θεατές και πρωταγωνιστές της τραγωδίας να μπορούν μέσα από το μεγεθυντικό φακό της σκηνής να βιώσουν το μέγεθος της παρακμής, την οποία είναι νομοτελειακά αδύνατον να αποφύγεις. Γιατί ο κόσμος του υποδείγματος είναι ήδη νεκρός…

Προπώληση: more.com

Προπώληση με τιμές προσφοράς για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων από 14 ευρώ.

Τιμές εισιτηρίων: 17, 18 , 20, 22 ευρώ

Ώρα έναρξης: 21.30.