Ο Ιταλός διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ

Ο Ιταλός διοικητής Διοίκησης  Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ

Ο Ιταλός διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, Frigerio Silvano, βρέθηκε από τις 21 έως τις 22 Μαΐου στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα.

Από την Τρίτη έως την Τετάρτη, και στο πλαίσιο της τελετής αποφοίτησης των Ιταλών εκπαιδευομένων Βασικού Σταδίου της 15ης Σειράς Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας ITAF, επισκέφθηκε την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), υποπτέραρχος (Ι) Αλέξανδρος Κομητούδης.

Τελετή αποφοίτησης
Στην τελετή αποφοίτησης παρευρέθησαν, επίσης, ο Senior National Represetative της Ιταλίας του NATO Rapid Deployable Corps –Greece, Brigadier General Parmiggiani Giovanni, ο ακόλουθος Άμυνας της Ιταλίας στην Ελλάδα, Colοnel Ortenzi Maurizio, ο διοικητής της 120 ΠΕΑ, σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Κοκώνης και ο διοικητής της 364 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος (364ΜΕΑ), αντισμήναρχος (Ι) Πέτρος Τσιούμας.

Κατά την παραμονή του στην 120 ΠΕΑ, ο Ιταλός διοικητής επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 364 ΜΕΑ και του εξομοιωτή πτήσεων των αεροσκαφών Τ-6, όπου εκπαιδεύονται οι Ιταλοί εκπαιδευόμενοι. Στη συνέχεια, ο ίδιος και ο διοικητής ΔΑΕ συμμετείχαν σε πτήση σχηματισμού αεροσκαφών Τ-6.