Ο Μεσσήνιος OGE στους συντελεστές του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision

Ο Μεσσήνιος OGE στους συντελεστές του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision

Το «Ζάρι» και η Ελληνοσουδανή τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, μαζί με τη χορευτική της ομάδα,  ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο διαγωνισμό της Eurovision. Η ελληνική αποστολή βρίσκεται ήδη στο Μάλμε της Σουηδίας και έχουν ξεκινήσει οι πρόβες για την πρώτη μεγάλη βραδιά του Β’ Ημιτελικού στις 9 Μαΐου. Στόχος είναι, φυσικά, η πρόκριση στο μεγάλο τελικό της 11ης Μαΐου.

Αν και το πρώτο άκουσμα κατά τα «αποκαλυπτήρια» του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνή διαγωνισμό προκάλεσε αμφιλεγόμενες αντιδράσεις, κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο και οι προβλέψεις που το συνοδεύουν είναι θετικές. «Είναι έξυπνο σε μερικά σημεία και “πιασάρικο” σίγουρα», είναι ένα ενδεικτικό σχόλιο που προέρχεται από τη νεολαία.

Η Μεσσηνία έχει ειδικούς λόγους να «αγωνιά» για την επιτυχία της ελληνικής εμφάνισης, καθώς ανάμεσα στους δημιουργούς βρίσκεται κι ένα δικό μας παιδί. Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό ότι ο ράπερ Oge, ένας από τους στιχουργούς του τραγουδιού, έχει μεγαλώσει στην Καλαμάτα!

Όπως διαβάζουμε σε βιογραφικό για το ξεκίνημα του Γιώργου Σωπασή, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, είναι γεννημένος στην Αθήνα στις 24/5/1989 έχοντας μεγαλώσει στην Καλαμάτα.

Ο «OGE από τα έξι του χρόνια ασχολήθηκε με τη μουσική όταν γράφτηκε στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, παρακολουθώντας προπαιδεία, μουσική θεωρία, αρμονία, φωνητική και μουσικά όργανα (βιολί και πιάνο), ταυτόχρονα συμμετείχε στην παιδική χορωδία του Ωδείου. Τελειώνοντας τη Δημοτική Εκπαίδευση μπαίνει πρώτος με εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, όπου εκτός από τις μουσικές σπουδές διδάσκεται μουσικά όργανα όπως πιάνο, σαντούρι, ταμπουρά, λαούτο και κρουστά. Με το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας έλαβε μέρος σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς των Μουσικών Σχολείων. Συμμετέχει στη δισκογραφία από το 2005 στη δεύτερη συλλογή Next Generation, κίνηση ανάδειξης ταλέντων στο χώρο του ελληνικού hip hop της εταιρείας Atlantis. Το 2008 επιστρέφει στην Αθήνα, φοιτά στην Σχολή SAE, όπου παρακολουθεί μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας. Παράλληλα δουλεύει στη μουσική, συνεργάζεται με καλλιτέχνες μέσα και έξω από το hip hop, κινούμενος σε ήχους Urban Hip Hop και RnB».

Στα 35 του χρόνια, πλέον, ο Oge έχει καταφέρει πάρα πολλά και η Eurovision είναι απλώς ένας τρόπος για να γίνει ευρύτερα γνωστό το όνομά του. Το αστείρευτο μουσικό του ταλέντο, η μεγάλη αγάπη του για τη μουσική και η δουλειά που έχει επενδύσει πάνω σε αυτά, η καινοτόμα ματιά του, αλλά και οι σωστές και τολμηρές επιλογές του, τον έχουν καταξιώσει ως ένα διακεκριμένο μέλος της μοντέρνας μουσικής σκηνής, με παρουσία και στο εξωτερικό. Αυτό που ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, τον Oge είναι η άνεσή του και η τόλμη του να κινείται και να «παντρεύει» με επιτυχία διάφορα μουσικά είδη (ραπ, χιπ χοπ, ακόμα και λαϊκά και έθνικ), που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ασυμβίβαστα. Αυτό διακρίνει κανείς και στο «Ζάρι», όπου υπάρχουν παραδοσιακά και σύγχρονα μουσικά στοιχεία.

Τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, αλλά και παραγωγός, ακόμα και σχεδιαστής ρούχων, ο Oge έχει υπογράψει πολλές ιδιαίτερα επιτυχημένες δουλειές, ενώ και η συνεργασία με τη Σάττι είναι παλιότερη και η σύμπραξη στο «Ζάρι» που έφερε τους δυο τους (μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές) μέχρι τη Eurovision, μόνο τυχαία δεν είναι.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο ελληνικό τραγούδι, με ξεχωριστή διάθεση υπερηφάνειας για ένα ακόμη παιδί από τη Μεσσηνία που καταφέρνει να εκπληρώνει τα όνειρά του και να διακρίνεται σε κορυφαίο επίπεδο.

-Μέρος της δουλειάς του Oge μπορούν να ακούσουν οι ενδιαφερόμενοι στο: https://www.azlyrics.com/o/oge.html

Χ.Ε.